Frytki Czosnkowe
Czosnkowe frytki to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 475g tłuszczu, oraz w sumie 4318 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, ziemniaki russet, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Frytki Z Pieczonym Czosnkiem, Domowe frytki z czosnkiem i bazylią, oraz Domowe frytki ze świeżym czosnkiem i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę do połowy wodą.
Ziemniaki pokroić w długie plastry około 1/4 cala. grube, a następnie pocięte na 1/4 cala.- grube patyczki, upuszczając je do wody jako cięte. Schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Odcedzić i osuszyć bardzo sucho.
Wlać około 3 w. oleju w 8-do 10-qt. garnek; doprowadzić do 325 na średnim ogniu. Łyżką szczelinową ostrożnie opuść czubatą łyżkę ziemniaków na olej. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aby frytki nie sklejały się, aż ziemniaki będą miękkie do ukąszenia, a końce zaczną się złocić, 3 do 5 minut. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę. Łyżką szczelinową przełożyć frytki na patelnię wyłożoną papierowymi ręcznikami. Pozostawić olej do powrotu do 325 i powtórzyć z pozostałymi ziemniakami, układając je w jednej warstwie(będziesz potrzebował drugiej patelni do pieczenia).
Ostudzić całkowicie, około 15 minut. (W tym momencie można owinąć frytki szczelnie i schłodzić do 1 dnia.)
Ustaw stojak na patelni i włóż do piekarnika.
W dużej misce, połączyć czosnek, pietruszka, i masło. Podgrzej olej w garnku do 37
Zdjąć papierowe ręczniki spod frytek. Z rowkiem łyżką, niższe 2 łyżki frytek do oleju i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące i głębokie złoty, 2 do 3 protokół. Z rowkiem łyżką, przenieść frytki do regału w piekarniku i zachować ciepło. Pozostawić olej do powrotu do 375 i powtórzyć z pozostałymi ziemniakami.
Delikatnie wymieszać frytki z natką pietruszki. Doprawić do smaku solą.