Fruktkaka (Szwedzki Owocnik .... Nie Jak American Fruitcake)
Przepis Fruktkaka (Szwedzki placek owocowy .... Nie jak American Fruitcake) może zaspokoić Amerykański głód w około 40 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 350 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 92 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, rum, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jest idealny do Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biały owocnik: lekki owocnik Nanna Jepson, Ciasto owocowe, oraz Ciasto owocowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz figi, morele, rodzynki, rum, skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa w małej misce; przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 4 godziny lub tak długo, jak przez noc.2
Piekarnik rozgrzać do 177° nasmarować dno i boki 12 1/4" x 4 1/4" x 2 3/4 " patelnia bochenek z masłem i kurzu całym mąką; Tapp nadmiar mąki i odstawić.3
Połącz masło i cukier w dużej misce i ubijaj ręcznym mikserem ustawionym na średnią prędkość, aż mieszanina będzie blada i puszysta, 1-2 minuty.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę owocowo-rumową i mieszankę mąki i wymieszaj na małej prędkości,aż do połączenia.4
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić górę gumową szpatułką.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 40-45 minut. Rozpakuj ciasto na stojaku z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem.