Fruit & nut Christmas pudding loaf

Fruit & nut Christmas pudding loaf
Fruit & nut Christmas pudding Bochenek może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 571 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 70 fanów. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz owoce, przyprawy, mąkę samowystarczalną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy), Grzane wino owocowe i orzechowe ciasto świąteczne: Make-Ahead Fruitcake, oraz Budyń Chlebowo-orzechowy.

Instrukcje

1
Umieść suszone owoce, wiśnie, jabłko, Skórki, sok jabłkowy, brandy i Cointreau w dużej misce. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 min, a następnie pozostawić do namoczenia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Suszone OwoceSuszone Owoce
CointreauCointreau
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Masło i wyłożyć 2LB bochenek z paskiem papieru do pieczenia non-stick.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Umieść czajnik do wrzenia i mieć gotową puszkę do pieczenia, plus arkusz folii z masłem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Masło i cukier ubić razem, aż stanie się nieco bledsze, następnie wymieszać z jajkami, mąką, bułką tartą, syropem, przyprawami, solą, namoczonymi owocami i orzechami. Łyżkę do bochenka i wygładzić wierzch. Scrunch folię luźno na puszki, skręcając rogi, aby dokręcić ją wokół krawędzi puszki. Posadź go w pieczonej puszce, a następnie wlej kilka cms wrzącej wody. Ostrożnie przełożyć do piekarnika i piec przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Po 40 minutach wyłącz piekarnik do 160C / 140C fan / gas 3 i gotuj przez kolejne 1 godziny, co jakiś czas uzupełniając poziom wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Aby podgrzać budyń, albo włożyć go do średniego piekarnika na 30 minut w puszce, lub obrócić na talerz do serwowania, przykryć luźno folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na 5 minut na nośniku. Do polewy delikatnie podgrzej masło, cukier i syrop, aż cukier się rozpuści, wymieszaj z brandy, a następnie dodaj orzechy i owoce. Łyżkę gorącego budyniu i pył z odrobiną cukru pudru, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

4001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone owoce mieszanesuszone owoce mieszane851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.glacé cherryglacé cherry1Jabłko Bramley, ok. 175g, starte, Plus Skórka 1 pomarańcza i 1 cytrynaJabłko Bramley, ok. 175g, starte, Plus Skórka 1 pomarańcza i 1 cytryna1501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobry sok jabłkowydobry sok jabłkowy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło, dodatkowo do smarowaniamasło, dodatkowo do smarowania1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukier ciemny muscovadocukier ciemny muscovado2largesjaja pobijanejaja pobijane851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka samowyzwalającamąka samowyzwalająca1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Biała bułka tartaBiała bułka tarta23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calazłoty syropzłoty syrop2Batoniki toffi Heathmieszana przyprawamieszana przyprawa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.prażone orzechy laskowe, orzechy pekan i migdały blanszowane, grubo posiekaneprażone orzechy laskowe, orzechy pekan i migdały blanszowane, grubo posiekane501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukier ciemny muscovadocukier ciemny muscovado12 łyżeczki czosnku w proszkuzłoty syropzłoty syrop12 łyżeczki czosnku w proszku2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.każde prażone orzechy laskowe, orzechy pekan, migdały blanszowane i wiśnia glacé, pozostawione w całościkażde prażone orzechy laskowe, orzechy pekan, migdały blanszowane i wiśnia glacé, pozostawione w całości23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaCointreau (lub użyj więcej brandy)Cointreau (lub użyj więcej brandy)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn