Frittata ze szpinakiem, ziemniakami i porami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać Frittata ze szpinakiem, ziemniaki, i porów spróbować. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, por, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Serowe Puree Ziemniaczane Z Porem I Szpinakiem, Frittata z ziemniakami, czerwoną papryką i szpinakiem, oraz Uwielbiam tę dymną hiszpańską frittatę ze szpinakiem i czerwonymi ziemniakami.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 4 minuty.
Dodaj szpinak; smażyć 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Umieścić mieszaninę w durszlaku, naciskając, aż ledwo wilgotne.
Połączyć mleko, bazylia, sól, pieprz, jajka i białka; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę porów i ziemniaków.
Wlać do 10-calowego okrągłego ceramicznego naczynia do pieczenia lub płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Posypać bułką tartą i top z serem.
Piec w 350 przez 25 minut lub do środka jest ustawiony.
Broil frittata 4 minuty lub do złotego koloru.