Frittata z łososia i słodkich ziemniaków
Łosoś i słodkie ziemniaki Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 653 kalorie, 49g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jaj, filet z łososia, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Frittata Ziemniaczana Z Porem I Łososiem, Słodkie ziemniaki BLT Frittata, oraz Frittata Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 375 F. w głębokim 8-do 10-calowej patelni żaroodpornej, rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać słodkie ziemniaki i cebulę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół. Gotować 5 minut na łososia lub aż gotowane przez.
Ubij razem jajka, mleko, ser, estragon, sól, i kilka mielonych pieprzu i dodać do patelni. Mieszaj.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 20 minut lub aż zestaw.
Frittatę przełożyć na talerz; pokroić w kliny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.