Frittata warzywna Angeli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać Angeli warzyw Frittatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 184 kalorie, 12g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mleko, Kabaczek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Frittata Warzywna, Frittata Warzywna, oraz Frittata Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń i odrzuć końce korzeni i ciemnozielone wierzchołki pora.
Przetnij na pół wzdłuż i dokładnie spłucz pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć piasek i piasek. Cienko pokroić pory.
Podsmażyć pory w 1 łyżce. gorący olej w 10-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu 4 do 5 minut lub do miękkości.
Wyjąć z patelni. Ziemniaki podsmażyć w pozostałej 1 łyżce. olej na patelni 3 do 4 minut lub do złotego.
Dodaj squash, i smażyć 10 protokół. Wymieszaj pory, pietruszkę, tymianek, pieprz i 1/2 łyżeczki. sól do wymieszania.
Proces jajka, mleko, 1/2 szklanki parmezanu, 1/4 szklanki wody i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól w blenderze do wymieszania; wlać mieszaninę porów na patelni. Gotować na średnim ogniu, bez mieszania, 2 minuty lub do momentu ustawienia krawędzi frittaty. (Krawędzie powinny być jędrne, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta; górna warstwa powinna być mokra.)
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera.
Piec w 450 przez 10 do 12 minut lub do środka jest ustawiony.