Frittata Warzywna
Frittata warzywna może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 11 porcji z 108 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, oliwę z oliwek, fetę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 41 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 28%. Spróbuj Frittata Warzywna, Frittata Warzywna, oraz Frittata Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° ze stojakiem w pozycji środkowej. W dużej misce ubić jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
Ciepły olej w 10-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę i smażyć, aż zmiękną, o 7 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i smażyć, aż zwiędną, o 2 protokół. Równomiernie rozprowadzić warzywa na patelni i wlać mieszaninę jaj. Pokruszyć fetę na wierzchu. Gotować bez mieszania, aż jajka dopiero zaczynają się wokół krawędzi, 2 do 3 protokół.
Umieść patelnię w piekarniku.
Piec frittata aż prawie ustawić w centrum, o 15 protokół. Włącz brojlery na wysoki; broil frittata aż do góry jest złoty brąz, o 2 minuty, obserwując uważnie, aby zapobiec nadmiernym brązowieniu.
Niech Frittata odpocząć przez 5 minut przed podaniem.