Fresh Fruit Ice Trio: Limonka, Arbuz I Ananas
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Fresh Fruit ice Trio: Limonka, arbuz i ananas może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza, cukier, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Poncz Arbuzowy Ze Świeżą Limonką I Zmiażdżoną Miętą, Dip Owocowy Ananasowo-Limonkowy, oraz Świeży ananas i marakuja mojito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Dodać sok z limonki i zamrozić
Wlać syrop cukrowy i sok z limonki do nieaktywnej patelni o wymiarach 9 na 11 cali i wymieszać skórkę z limonki. Przykryj patelnię folią i włóż do zamrażarki.
Po 1 godzinie dobrze wymieszaj mieszaninę, używając widelca. Wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie ponownie wymieszaj. Pozostawić mieszaninę do zamrożenia przez co najmniej 6 godzin lub przez noc(nie jest konieczne dalsze mieszanie po wykonaniu tego dwa razy).
Wyjąć patelnię z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 5 minut. Za pomocą widelca zeskrobać lód owocowy i podawać w małej misce.
Połącz cukier i wodę w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Puree kawałki arbuza (jest dobrze, jeśli małe nasiona są jeszcze dołączone) w blenderze, aż będzie gładka.
Wlać syrop cukrowy, sok z limonki i puree z arbuza w 9 na 11-calowej niereaktywnej patelni do pieczenia i dobrze wymieszać. Przykryj patelnię folią i włóż do zamrażarki.
Po 1 godzinie dobrze wymieszaj mieszaninę, używając widelca. Wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie ponownie wymieszaj. Tym razem pozostawić mieszaninę do zamrożenia przez co najmniej 6 godzin lub przez noc(nie jest konieczne kontynuowanie mieszania po wykonaniu tego dwa razy).
Wyjąć patelnię z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 5 minut. Za pomocą widelca zeskrobać lód owocowy i podawać w małej misce.
Połącz cukier i wodę w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Kawałki ananasa przecedzić w blenderze na gładką masę.
Wlać syrop cukrowy i puree ananasowe do 9 na 11-calowej niereaktywnej patelni do pieczenia i dobrze wymieszać. Przykryj patelnię folią i włóż do zamrażarki.
Po 1 godzinie dobrze wymieszać mieszaninę widelcem. Wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie ponownie wymieszaj. Tym razem pozostawić mieszaninę do zamrożenia przez co najmniej 6 godzin lub przez noc(nie jest konieczne kontynuowanie mieszania po wykonaniu tego dwa razy).
Wyjąć patelnię z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 5 minut. Za pomocą widelca zeskrobać lód owocowy i podawać w małej misce.
Techniki Wytwarzania Syropu Cukrowego
Syrop cukrowy to nazwa nadana cukrowi rozpuszczonemu w wodzie. Nie wystarczy po prostu wymieszać trochę cukru w wodzie; musi być lekko podgrzany, aby cukier faktycznie się rozpuszczał. Odbywa się to w celu uniknięcia ziarnistej tekstury. Przygotowanie z wyprzedzeniem jest to zdecydowanie przepis, który musi być przygotowany z wyprzedzeniem, ponieważ lód potrzebuje kilku godzin, aby prawidłowo zamrozić. Po zamrożeniu lodów można je zeskrobać, umieścić w szczelnych pojemnikach i zamrażać do czasu potrzebnego—Tekstura będzie w porządku. Mrożone lody można przechowywać w zamrażarce przez kilka tygodni. Jeśli przechowujesz zamrożone lody, zapobiegaj wchłanianiu smaków z zamrażarki przez całkowite owinięcie pojemników do przechowywania folią. Zapewni to szczelne środowisko.
Reprinted with permission from Simply Mexican by Lourdes Castro, copyright © 200
Copyright © 2009 by Lucy Schaeffer. Wydany przez Ten Speed Press.