Fresh Fruit Ice Trio: Limonka, Arbuz I Ananas

Fresh Fruit Ice Trio: Limonka, Arbuz I Ananas
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Fresh Fruit ice Trio: Limonka, arbuz i ananas może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza, cukier, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Poncz Arbuzowy Ze Świeżą Limonką I Zmiażdżoną Miętą, Dip Owocowy Ananasowo-Limonkowy, oraz Świeży ananas i marakuja mojito dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wapno
Składniki, których będziesz potrzebować
WapnoWapno
2
Przygotuj syrop cukrowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
3
Połącz cukier i wodę w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
5
Dodać sok z limonki i zamrozić
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
6
Wlać syrop cukrowy i sok z limonki do nieaktywnej patelni o wymiarach 9 na 11 cali i wymieszać skórkę z limonki. Przykryj patelnię folią i włóż do zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Po 1 godzinie dobrze wymieszaj mieszaninę, używając widelca. Wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie ponownie wymieszaj. Pozostawić mieszaninę do zamrożenia przez co najmniej 6 godzin lub przez noc(nie jest konieczne dalsze mieszanie po wykonaniu tego dwa razy).
8
Serwować
9
Wyjąć patelnię z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 5 minut. Za pomocą widelca zeskrobać lód owocowy i podawać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
10
Arbuz
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
11
Przygotuj syrop cukrowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
12
Połącz cukier i wodę w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Wyjąć z ognia i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
14
Arbuz Puree i zamrozić
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
15
Puree kawałki arbuza (jest dobrze, jeśli małe nasiona są jeszcze dołączone) w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Wlać syrop cukrowy, sok z limonki i puree z arbuza w 9 na 11-calowej niereaktywnej patelni do pieczenia i dobrze wymieszać. Przykryj patelnię folią i włóż do zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
ArbuzArbuz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
17
Po 1 godzinie dobrze wymieszaj mieszaninę, używając widelca. Wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie ponownie wymieszaj. Tym razem pozostawić mieszaninę do zamrożenia przez co najmniej 6 godzin lub przez noc(nie jest konieczne kontynuowanie mieszania po wykonaniu tego dwa razy).
18
Serwować
19
Wyjąć patelnię z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 5 minut. Za pomocą widelca zeskrobać lód owocowy i podawać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
20
Ananas
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
21
Przygotuj syrop cukrowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
22
Połącz cukier i wodę w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
23
Wyjąć z ognia i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
24
Puree ananasa i zamrozić
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
25
Kawałki ananasa przecedzić w blenderze na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki AnanasaKawałki Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
26
Wlać syrop cukrowy i puree ananasowe do 9 na 11-calowej niereaktywnej patelni do pieczenia i dobrze wymieszać. Przykryj patelnię folią i włóż do zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
AnanasAnanas
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
27
Po 1 godzinie dobrze wymieszać mieszaninę widelcem. Wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie ponownie wymieszaj. Tym razem pozostawić mieszaninę do zamrożenia przez co najmniej 6 godzin lub przez noc(nie jest konieczne kontynuowanie mieszania po wykonaniu tego dwa razy).
28
Serwować
29
Wyjąć patelnię z zamrażalnika i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 5 minut. Za pomocą widelca zeskrobać lód owocowy i podawać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
30
NOTATKI KULINARNE
31
Techniki Wytwarzania Syropu Cukrowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
32
Syrop cukrowy to nazwa nadana cukrowi rozpuszczonemu w wodzie. Nie wystarczy po prostu wymieszać trochę cukru w wodzie; musi być lekko podgrzany, aby cukier faktycznie się rozpuszczał. Odbywa się to w celu uniknięcia ziarnistej tekstury. Przygotowanie z wyprzedzeniem jest to zdecydowanie przepis, który musi być przygotowany z wyprzedzeniem, ponieważ lód potrzebuje kilku godzin, aby prawidłowo zamrozić. Po zamrożeniu lodów można je zeskrobać, umieścić w szczelnych pojemnikach i zamrażać do czasu potrzebnego—Tekstura będzie w porządku. Mrożone lody można przechowywać w zamrażarce przez kilka tygodni. Jeśli przechowujesz zamrożone lody, zapobiegaj wchłanianiu smaków z zamrażarki przez całkowite owinięcie pojemników do przechowywania folią. Zapewni to szczelne środowisko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
33
Reprinted with permission from Simply Mexican by Lourdes Castro, copyright © 200
34
Copyright © 2009 by Lucy Schaeffer. Wydany przez Ten Speed Press.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn