Fresh Fried Corn Chips with Tomatillo Salsa
Przepis Fresh Fried Corn Chips with Tomatillo Salsan jest gotowy w około 27 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów, jalapeno, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Spróbuj Mini tortille z grzybami kukurydzianymi i świeżą salsą Tomatillo, Przyprawione chipsy i pieczona Salsa Tomatillo, oraz Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia i dodać pomidory, jalapeno, cebula, czosnek, i 1 łyżka soli. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 5 do 10 minut, aż pomidory są miękkie, ale nie pękają.
Spuścić i rezerwy gotowania cieczy.
Dodaj gotowane warzywa do blendera z liśćmi kolendry i sokiem z limonki. *
Wlać 1/4 szklanki zastrzeżonego płynu do gotowania i przetworzyć na Gruboziarnisty puree-uważaj, gdy przetwarzasz gorący płyn, ponieważ będzie się rozszerzał - więc upewnij się, że mocno przytrzymasz pokrywkę. Smakuj i dostosuj przyprawy z większą ilością kolendry, soku z limonki lub soli zgodnie z preferencjami.
Przygotuj chipsy kukurydziane. Rozgrzej olej do 375 stopni F.
Tortille pokroić w duże kliny i smażyć partiami na złoty i chrupiący kolor, około 1 do 2 minut. Natychmiast doprawić solą, aby się kleiła i podawać ciepłe frytki z salsą tomatillo.
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.