Fresh Figi Galette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać świeże figi Galette spróbować. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtka jaja, cukier granulowany, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Fresh Figi Galette, Fresh Cherry Galette, oraz Fresh Apple Galette.
Instrukcje
Umieść szklankę wody w miarce i dodaj kostkę lodu; odstawić.
Połączyć 2 szklanki mąki, 2 łyżki cukru i sól w misce robota kuchennego; pulse do mieszania. Stopniowo dodawać masło, pulsując, aby zmiksować.
Dodaj skrócenie i puls tylko do momentu, gdy masło i skrócenie tworzą drobne okruchy i są równomiernie rozłożone. Przy włączonym silniku spryskaj lodowatą wodę, 1 łyżkę na raz, przez rurę zasilającą, pulsując, aż mieszanina zostanie zwilżona i łatwo się połączy. (Możesz nie potrzebować całej wody.)
Ciasto obrócić na kawałek folii aluminiowej i rękami posypanymi mąką zebrać w kulkę. Spłaszczyć, tworząc kształt tarczy, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Gdy będziesz gotowy do pieczenia galette, Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko posmaruj dużą blachą.
Połączyć 3 łyżki mąki i pozostałe 2 łyżki cukru w dużej misce; wymieszać, aby wymieszać.
Dodać figi; wrzucić lekko, aby pokryć je mieszaniną mąki.
Rozwałkuj schłodzone ciasto na lekko posypanej mąką ściereczce do ciasta, używając wałka do ciasta pokrytego lekko posypaną mąką pończochą, aby uformować okrągłą średnicę około 14 cali. Używając ściereczki do ciasta, ostrożnie odwróć ciasto na arkusz ciastek.
Łyżka nadzienie figowe na środku ciasta, rozłożenie go do 3 cali od krawędzi. Złożyć brzegi ciasta w nadzieniu i nad nadzieniem, pozostawiając część odsłoniętych owoców w środku. Ciasto lekko posmarować mieszanką jajeczną i lekko posypać cukrem.
Piec przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° i piec, aż skorupa będzie złota, a nadzienie będzie gorące i bąbelkowe, 30 do 35 minut.
Umieść arkusz ciastek na drucianym stojaku i pozostaw do ostygnięcia na 20 minut. Następnie przesuń galette z arkusza cookie na stojak z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Jeśli nie użyłeś cukru cukierniczego, posyp lekko przesiany cukier cukierniczy galettą tuż przed podaniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;