Fresh Blueberry Flapjacks
Fresh Blueberry Flapjacks to bezglutenowe i wegańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 23 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nektar z agawy, owsiankę, jagody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sernik Jagodowy Flapjacks, Świeży Brukowiec Jagodowy Z Sosem Jagodowym, oraz Naleśniki jagodowe ze świeżym syropem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 160C / 140C fan / Gas mark 3 i wyłóż patelnię lub blachę do pieczenia z papierem do smarowania. Lubię używać pergaminu z folią, ponieważ ładnie układa się na patelni i jest mniej skrzypiący.
Na małej patelni rozpuścić nabiał i nektar z agawy, następnie wymieszać z puree bananowym i odstawić do ostygnięcia.
Odmierz owies do dużej miski, wymieszaj z jagodami i nasionami.
Wlać schłodzoną mokrą mieszaninę i mieszać, aż dobrze się połączą. Jeśli mieszanka wydaje się trochę mokra, możesz dodać więcej owsa.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i nacisnąć tylną łyżką, aż do wyrównania.
Piec 25 minut na złoty kolor, ale lekko sprężysty w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia na patelni.
Pokrój na 16 kwadratów i włóż.