French Farmhouse Szparagi Bisque

French Farmhouse Szparagi Bisque
French Farmhouse Asparagus Bisque to bezglutenowe i bezmleczne zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 269 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bulionu warzywnego, pora, śmietanka na bazie kokosa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Farmhouse obfite pieczarki, szparagi i bekon Quiche, Ziemniaczane Szparagi Bisque, oraz Szparagi Krab Bisque dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć szparagi i przyciąć dno 1/2 cala od łodyg. Pokroić i odstawić końcówki, a łodygi pokroić w kostkę na 1/2-calowe kawałki. Przyciąć korzenie z pora, a następnie przyciąć górną 4 cale od zielonych liści na drugim końcu. Por kroimy na pół i bierzemy pod zimną wodą, delikatnie rozsuwając liście, aby spłukać wszelkie ziarna. Gdy Por jest czysty, pokroić go w plastry 1/4 cala thick.In garnek zupy 3-quart rozgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu i podsmażyć por przez 3 minuty lub aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać posiekane łodygi szparagów i podsmażyć przez 4 minuty, wymieszać z winem i dusić przez 2 minuty. Wymieszać bulion warzywny, ziemniaki i tymianek. Zwiększyć ciepło do wysokiej, doprowadzić do aktywnego gotowania na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć i dusić przez 22 do 24 minut, aż ziemniaki będą bardzo miękkie i łatwo rozgnieść po naciśnięciu widelcem.Podczas gotowania zupy, na średnim ogniu w małej patelni podsmażyć szparagi końcówki z pozostałą 1 łyżeczka oliwy z oliwek przez 1 do 1-1 / 2 minut lub aż końcówki są jasnozielone i chrupiące przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Końcówki przełożyć do naczynia i posypać szczyptą soli morskiej.Wyłączyć ogień i usunąć gałązki tymianku, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4
Dodaj śmietankę sojową lub kokosową. Użyj masher ziemniaków i rozgnieść zupę do masywnego puree, lub wstawić blender zanurzeniowy do zupy i puree do możliwie gładkiej zupy; nie spiesz się, aby zupa staje się bardzo gładka. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i solą, następnie posmakować zupę i doprawić większą ilością soli do smaku, jeśli necessary.To podawać, zupę z kadzi w szerokich miseczkach, a każdą porcję udekorować kilkoma podsmażonymi końcówkami szparagów i szczyptą posiekanego szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn