Freekeh pomidorowy
Tomato Freekeh może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału, wegetariański laktoovo i wegański ma 121 kalorii , 6 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup koncentrat pomidorowy, paprykę, sól i pieprz mielony oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Grillowany bakłażan i stosy pomidorów Heirloom z bazylią i coulis pomidorowym , przepis na chutney pomidorowy i Alouette Sundried Tomato and Basil Bisque .
Instrukcje
Wypłucz i odsącz freekeh.
Włóż freekeh do miski, zalej wodą w ilości wystarczającej, aby go przykryć; moczyć przez 10 minut.
Wymieszaj bulion warzywny, wodę i oliwę z oliwek w dużym garnku; doprowadź do wrzenia. Wymieszaj freekeh, koncentrat pomidorowy, paprykę, kmin, kurkumę, sól i czarny pieprz w mieszance bulionu warzywnego; doprowadź mieszankę do wrzenia.
Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj mieszankę freekeh na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta, około 1 godziny.
Zdjąć freekeh z ognia i odstawić na 5 minut. Rozdrobnić widelcem.