Francuskie Tosty Croque Madame Zapiekanka
Francuskie tosty Croque Madame zapiekanka może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 802 kalorie, 47g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka szynki leśnej, bardzo chleb, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Francuska Cebulowa Croque Madame, Croque-Madame, oraz Croque Madame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 375 stopni F. Lekko posmaruj 9 - przez 13-calowe naczynie do pieczenia.
Ułóż 6 kromek chleba w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia (w razie potrzeby wykończ).
Posypać 2 czubate łyżki gruyere na wierzchu każdego plastra. Następnie na wierzchu po 2 plastry szynki, w razie potrzeby składając szynkę, aby zmieściła się na wierzchu chleba.
Ułożyć pozostałe 6 kromek chleba na szynce, aby uformować 6 kanapek.
Posypać Pozostałe gruyere na górze i po bokach kanapki. Odstawić.
W dużej misce wymieszać 4 jajka, pół na pół, cynamon, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Wlać na kanapki. Użyj rąk, aby lekko wcisnąć kanapki w dół do kremu.
Spryskaj duży kawałek folii sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Umieścić folię, spryskane-strona w dół, na górze naczynia do pieczenia, zaciskając boki folii wokół naczynia.
Wyjąć folię i piec, aż krem jest ustawiony, ale jeszcze lekko jiggly, około 10 minut. Przełącz piekarnik na broil i broil, aż do góry jest jasny złoty brąz, 3 do 5 protokół.
Odstawić zapiekankę na 20 minut w temperaturze pokojowej.
W międzyczasie rozgrzej masło na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Na patelnię wyłożyć 3 jajka (OK, jeśli się skleją) i lekko posypać solą i pieprzem. Gotować, aż białka zaczynają się ustawić, 2 do 3 protokół, a następnie przykryć i kontynuować gotowanie, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, 1 do 2 protokół.
Umieść każdy na kanapce. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami.
Użyj metalowej szpatułki, aby usunąć kanapkę z jajkiem z zapiekanki i umieścić na talerzu do serwowania.
Podawać z ciepłym syropem klonowym do skropienia.