Francuskie Lody Waniliowe

Francuskie Lody Waniliowe
Francuskie lody Vanillan to przepis śródziemnomorski, który służy 3. Jedna porcja zawiera 1106 kalorii, 15g białka, oraz 90 g tłuszczu. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli, ciężkiej śmietany, cukru granulowanego i żółtek jaj. Świetnie sprawdza się jako deser. 569 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Francuskie Lody Waniliowe, Francuskie Lody Waniliowe, oraz Francuskie Lody Waniliowe.

Instrukcje

1
Do rondla na średnim ogniu wrzucić mleko i 1 1/2 szklanki śmietany, połowę cukru i sól. Użyj końcówki ostrego noża, aby zeskrobać małe nasiona z ziaren wanilii i wymieszać zarówno nasiona, jak i strąki z mieszaniną śmietany mlecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Podgrzewaj, aż będzie parno, ale nie gotuj na wolnym ogniu.
3
Zdjąć z ognia, przykryć, i odstawić podczas wanilii infuzje, o 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
4
Żółtka ubić z połową cukru: w średniej misce ubić żółtka i pozostałą połowę cukru. Możesz użyć miksera ręcznego lub ubić ręcznie za pomocą trzepaczki. Ubijaj, aż będzie aksamitnie gładka i kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przygotuj miskę nad łaźnią lodową: napełnij dużą miskę w połowie drogi lodem i zimną wodą. Ustaw mniejszą metalową miskę w środku, a pozostałą filiżankę śmietany do schłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Umieścić sitko na mniejszej misce. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Temperuj jajka: podgrzej mieszankę mleka i śmietany, aż będzie ledwo Parna (nie gotuje się!). Energicznie ubijaj jajka, powoli zanurzając w nich połowę mieszanki mleka / śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
8
Do garnka wlać masę jajeczną z pozostałą śmietaną i mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Gotować krem do zgęstnienia: gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tył łyżki (około 82° na termometrze odczytu). Można przesuwać palcem w linii nad tylną częścią powlekanej łyżki. Jeśli mieszanka nie działa, ale pozostaje na miejscu na łyżce, powinna być wystarczająco gruba.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1
Wyjąć z ognia i natychmiast wlać krem przez sitko, które umieściłeś nad miską ze śmietaną w kąpieli lodowej. To odcedzi ziarenka wanilii i szybko obniży temperaturę kremu, aby zapobiec dalszemu gotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Niech krem ostygnie całkowicie, mieszając, aby szybko schłodzić. Włożyć do lodówki i odstawić na co najmniej godzinę, najlepiej kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
2
Proces w maszynie do lodów: zamrozić krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. (Uważaj, aby nie przesadzić z lodami, bo uzyskają ziarnistą konsystencję.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
3
Zamrożenie: jeśli natychmiast podasz lody, będzie miało konsystencję miękkich lodów. Zamrozić go przez co najmniej godzinę w szczelnym plastikowym pojemniku, aby uzyskać mocniejszą teksturę. Jeśli był zamrożony dłużej niż jeden dzień, może być konieczne pozostawienie go w temperaturze pokojowej na kilka minut, aby zmiękczyć przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
4
Podawać z sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla lodów Vanillan. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia10
Magazyn