Francuskie Lody Waniliowe
Francuskie lody Vanillan to przepis śródziemnomorski, który służy 3. Jedna porcja zawiera 1106 kalorii, 15g białka, oraz 90 g tłuszczu. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli, ciężkiej śmietany, cukru granulowanego i żółtek jaj. Świetnie sprawdza się jako deser. 569 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Francuskie Lody Waniliowe, Francuskie Lody Waniliowe, oraz Francuskie Lody Waniliowe.
Instrukcje
Do rondla na średnim ogniu wrzucić mleko i 1 1/2 szklanki śmietany, połowę cukru i sól. Użyj końcówki ostrego noża, aby zeskrobać małe nasiona z ziaren wanilii i wymieszać zarówno nasiona, jak i strąki z mieszaniną śmietany mlecznej.
Podgrzewaj, aż będzie parno, ale nie gotuj na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia, przykryć, i odstawić podczas wanilii infuzje, o 20 do 30 protokół.
Żółtka ubić z połową cukru: w średniej misce ubić żółtka i pozostałą połowę cukru. Możesz użyć miksera ręcznego lub ubić ręcznie za pomocą trzepaczki. Ubijaj, aż będzie aksamitnie gładka i kremowa.
Przygotuj miskę nad łaźnią lodową: napełnij dużą miskę w połowie drogi lodem i zimną wodą. Ustaw mniejszą metalową miskę w środku, a pozostałą filiżankę śmietany do schłodzenia.
Umieścić sitko na mniejszej misce. Odstawić.
Temperuj jajka: podgrzej mieszankę mleka i śmietany, aż będzie ledwo Parna (nie gotuje się!). Energicznie ubijaj jajka, powoli zanurzając w nich połowę mieszanki mleka / śmietany.
Do garnka wlać masę jajeczną z pozostałą śmietaną i mlekiem.
Gotować krem do zgęstnienia: gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tył łyżki (około 82° na termometrze odczytu). Można przesuwać palcem w linii nad tylną częścią powlekanej łyżki. Jeśli mieszanka nie działa, ale pozostaje na miejscu na łyżce, powinna być wystarczająco gruba.
Wyjąć z ognia i natychmiast wlać krem przez sitko, które umieściłeś nad miską ze śmietaną w kąpieli lodowej. To odcedzi ziarenka wanilii i szybko obniży temperaturę kremu, aby zapobiec dalszemu gotowaniu.
Niech krem ostygnie całkowicie, mieszając, aby szybko schłodzić. Włożyć do lodówki i odstawić na co najmniej godzinę, najlepiej kilka godzin.
Proces w maszynie do lodów: zamrozić krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. (Uważaj, aby nie przesadzić z lodami, bo uzyskają ziarnistą konsystencję.)
Zamrożenie: jeśli natychmiast podasz lody, będzie miało konsystencję miękkich lodów. Zamrozić go przez co najmniej godzinę w szczelnym plastikowym pojemniku, aby uzyskać mocniejszą teksturę. Jeśli był zamrożony dłużej niż jeden dzień, może być konieczne pozostawienie go w temperaturze pokojowej na kilka minut, aby zmiękczyć przed podaniem.
Podawać z sosem karmelowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla lodów Vanillan. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "