Francuskie kanadyjskie ciasto wieprzowe "Tourtière" może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rosół z kurczaka, marchewkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Tourtiere (Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe), French Canadian Tourtiere I, oraz French Canadian Tourtiere dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
CHUTNEY z rodzynkami jabłkowymi: masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Masło
Rodzynki
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać jabłka i pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, a płyn odparuje. Schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
4
TOURTIERE: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać mieloną wieprzowinę i gotować, rozbijając tylną drewnianą łyżką przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
7
Dodaj cebulę, marchew i czosnek. Gotować 2-3 minuty i dodać przyprawy i zioła. Gotować przez kolejne 1-2 minuty i wymieszać z ziemniakami. Po kolejnych 1-2 minutach dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Czosnek
Cebula
Ziemniak
Przyprawy
Bulion
Zioła
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
9
Usunąć liść laurowy i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
10
Przenieść mieszaninę wieprzową do jednej z przygotowanych skorupek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Wieprzowina
11
Drugą skorupę ciasta wyjąć z tacki foliowej na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek