Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać francuski kanadyjski wieprzowina Pie "Tourtière" spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 21 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, jabłka, mieloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Tourtiere (Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe), French Canadian Tourtiere, oraz French Canadian Tourtiere I.
Instrukcje
1
CHUTNEY z rodzynkami jabłkowymi: masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj cebulę i smażyć przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać jabłka i pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, a płyn odparuje. Schłodzić przed podaniem.
TOURTIERE: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać mieloną wieprzowinę i gotować, rozbijając tylną drewnianą łyżką przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
7
Dodaj cebulę, marchew i czosnek. Gotować 2-3 minuty i dodać przyprawy i zioła. Gotować przez kolejne 1-2 minuty i wymieszać z ziemniakami. Po kolejnych 1-2 minutach dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
9
Usunąć liść laurowy i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
10
Przenieść mieszaninę wieprzową do jednej z przygotowanych skorupek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
11
Drugą skorupę ciasta wyjąć z tacki foliowej na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®