Francuskie Jedwabne Ciasto

Francuskie Jedwabne Ciasto
Przepis French Silk Pie może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 48g tłuszczu i w sumie 664 kalorii. Ten przepis służy 10. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 34 fanów. Mieszanka masła, czekolady do pieczenia, ekstraktu wanillanowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowe Francuskie Ciasto Jedwabne (Od Podstaw), Czekoladowe Francuskie jedwabne ciasto (Francuski jedwab Naśladowca Bakers Square), oraz Francuskie Jedwabne Ciasto dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na skórkę: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Zmiażdż krakersy w robocie kuchennym lub zamykanej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Wlej je do miski i dodaj roztopione masło i cukier. Wciśnij do formy do ciasta i piecz na złoty kolor i ustaw, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Do nadzienia: w małej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej rozpuść czekoladę do pieczenia, aż będzie można mieszać (około 45 sekund na wysokości). Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę(lub ½ Szklanki) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Ważne jest, aby miska i składniki były zimne na kolejnym etapie przygotowania nadzienia-aby uzyskać odpowiednią konsystencję i efekt. W dużej schłodzonej misce z mikserem elektrycznym ubij cukier i masło na puszystą masę, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Gdy rozpuszczona czekolada ostygnie, skrop ją mieszanką masła / cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
9
Dodaj ekstrakt waniliowy. Dokładnie ubij miksturę, aż się połączy (na mikserze stojącym będziesz używać nasadki do trzepaczki).
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Ustaw mikser na średnią prędkość i przez 15 do 20 minut dodaj 4 zimne jajka, po jednym na raz, pozostawiając około 5 minut między każdym dodatkiem jajka. Gdy nadzienie do ciasta jest dobrze wymieszane, wlej je do upieczonej skorupki ciasta, zeskrobując każdą ostatnią plamkę z miski. Wygładź nadzienie do ciasta i wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny (najlepiej dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Maliny I Dekoracyjne Posypki (opcjonalnie)Świeże Maliny I Dekoracyjne Posypki (opcjonalnie)
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
SpeckSpeck
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Dodaj gęstą śmietanę i cukier do miski miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do trzepaczki i ubijaj, aż będzie sztywny. Przykryj ciasta grubą warstwą śmietany. Zetrzyj półsłodką czekoladę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn