Francuski w mgnieniu oka: Sałatka z soczewicy Dijon z cytryną pieczone krewetki

Francuski w mgnieniu oka: Sałatka z soczewicy Dijon z cytryną pieczone krewetki
Przepis francuski w mgnieniu oka: Dijon Sałatka z soczewicy z cytryną pieczone krewetki może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 422 kalorie, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako dość tania sałatka. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki jumbo, marchew, łodyga selera i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia, Francuski w mgnieniu oka: Paillard wieprzowy Dijon ze szpinakiem i sałatką z kwiatów, oraz Francuski w mgnieniu oka: pieczony koktajl krewetkowy z Chermoulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szalotki, czosnek, marchew i seler podsmażyć na oliwie w garnku z sosem na średnim ogniu, aż będą pachnące i przezroczyste-od 3 do 4 minut, ponieważ są tak drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj soczewicę, liść laurowy, łodygi pietruszki i wodę. Podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i dusić na małym ogniu przez 25 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Odcedzić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wrzucić krewetki z solą, pieprz, 1 łyżka oliwy z oliwek, i skórka z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Podczas pieczenia krewetek, aby dressing przez ubijanie razem olej z orzechów włoskich, ocet winny biały, i musztarda Dijon z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Olej Z Orzechów WłoskichOlej Z Orzechów Włoskich
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Wrzucić ciepłą soczewicę delikatnie z winegretem i pomidorami. Okonie krewetki na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
SoczewicaSoczewica
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
OkońOkoń

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur
Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur
Piękny, błyszczący i elegancki Rubin ??kolor. Bogaty i mocny nos czerwonych owoców, z nutami wanilii i tostów. Delikatny na podniebieniu, drzewny, z aromatami lukrecji i czerwonych owoców, drobno przyprawiony, z długim i taninowym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn