Francuski w mgnieniu oka: kremowy makaron z szafranem i szpinakiem

Francuski w mgnieniu oka: kremowy Szafran małż i makaron szpinak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 654 kalorie, 30g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,71 zł za porcję. Mieszanka szafranu, sól koszerna, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: kanapki z herbatą z homara szafranowego, Francuski w mgnieniu oka: kremowy pieczarkowy Fettuccine, oraz Francuski W Mgnieniu Oka: Makaron Pissaladière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić małże w dużej misce pełnej wody i lodu.
Dodaj 1 do 2 łyżek mąki uniwersalnej i pozostaw małże na 1 godzinę, aby oczyścić. Opłucz małże zimną bieżącą wodą, ściągnij brody i wyrzuć, a małże odstaw na bok.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, i soli go dobrze.
Dodać makaron i gotować do al dente.
Dodaj szpinak do gorącej wody z makaronem w ostatniej chwili, wymieszaj raz, aby zanurzyć, a następnie odcedz.
W międzyczasie, na szerokiej patelni duszenia, rozgrzać olej i masło na średnim ogniu, aż stopią.
Dodać szalotki i czosnek, doprawić solą i pieprzem. Pot, mieszając często drewnianą łyżką, aż szalotki będą miękkie i przezroczyste, około 4 minut.
Dodaj białe wino i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Dodać bulion z kurczaka i szafran, przykryć i zwiększyć ogień do wysokiej, i doprowadzić płyn do wrzenia.
Dodać małże do garnka, i zmniejszyć ogień do medium. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie małże się otworzą, 6 do 8 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać śmietaną.
Dodać odsączony makaron i szpinak, i powrócić do małego ognia, mieszając przez 1 minutę, aż makaron wchłonie trochę sosu i kolor szafranu.
Usunąć małże z muszli i w razie potrzeby wymieszać z makaronem.