Francuski w mgnieniu oka (Klasyka): Coq au Riesling
Przepis francuski w mgnieniu oka( Klasyczny): Coq au Riesling może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,32 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kurczaka, riesling, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling, Francuski w mgnieniu oka (Klasyczny): Pissaladière, oraz Francuski w mgnieniu oka (Klasyczny): Profiteroles.
Instrukcje
Roztopić masło w 12-calowym, prostym patelni sauté na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące, o 8 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia. Używając szczelinowej łyżki, przenieś ugotowany boczek na papierowy ręcznik wyłożony talerzem. Tłuszcz rezerwowy na patelni.
Kawałki kurczaka osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą. Powrót saute patelni na średnim ogniu, aż lekko palenia.
Dodać kawałki kurczaka skórą w dół. Gotować na złoty kolor z obu stron, obracając raz, o 8 minut w sumie.
Wyjmij patelnię z ognia i przenieś kurczaka na duży talerz.
Wyjąć z patelni wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu.
Dodać cebulę i grzyby i gotować na małym ogniu, aż większość wydzielanego płynu odparuje i cebula zaczęła mięknąć, około 3 minut. Doprawić lekko solą.
Dodaj Rieslinga, zwiększ temperaturę do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni z drewnianą łyżką. Powrót kurczaka na patelnię i przykryć. Obniżyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
Na patelnię dodajemy boczek i doprawiamy czarnym pieprzem. Dusić odkryte dodatkowe 15 minut, aż kurczak jest gotowy.
Używając szczypiec, przenieś kurczaka na duży półmisek. Podnieś ciepło do średniej wysokości i zmniejsz do zagęszczenia, około 2 minut. Wymieszać z creme fraîche i natką pietruszki, polać kurczakiem.
Podawać natychmiast, w rodzinnym stylu, z ciepłym, chrupiącym, rustykalnym chlebem lub masłem z szerokim makaronem jajecznym podrzuconym świeżo posiekaną natką pietruszki.