Francuski w mgnieniu oka: Creme Fraîche babeczki z lukrem Prowansalsko-lawendowym
Francuski w mgnieniu oka: Creme Fraîche Cupcakes z lukrem Prowansalsko-lawendowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Ten przepis służy 20. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz crème fraîche, cukier puder, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj French in a Flash: Chaussons aux Pommes with Cinnamon Creme Fraîche, Francuski w mgnieniu oka: chrupiący łosoś z soczewicą du Puy i Creme Fraîche z musztardą, oraz Francuski w mgnieniu oka: stek z grilla Herbes de Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia dwie puszki muffin z papierami cupcake, które Twoim zdaniem uzupełnia kolor lawendy. Użyłam pastelowego różu i niebieskiego. Prim i lovely. Fioletowy, jeśli go znajdziesz, byłby oczywiście idealny. Traktuj swoje babeczki tak, jakby były Paryżanami: powinny ubierać się na swoją korzyść.
W dużej misce, połączyć mix ciasto, białka, olej roślinny, i crème fraîche z ręcznym mikserem na niskiej prędkości, aż mix ciasto po prostu znika w cieście. Następnie zwiększ prędkość do średniej i połącz przez kolejne 3 minuty.
Wlać ciasto do wkładek cupcake, 3/4 sposób w górę. Ustaw puszki muffinów na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż babeczki będą złote i nadęte.
Tymczasem, aby lawendy glazury. Wymieszaj cukier, lawendę i wodę, aż uzyskasz gładki lukier.
Po upieczeniu babeczek, pozwól im lekko ostygnąć w puszkach muffinowych, a następnie przenieś je do regału chłodzącego, aby całkowicie ostygły. Jeśli lód je, gdy są jeszcze gorące, lukier topi się, spływają z babeczek, a jedyną rzeczą, która będzie smakować słodkiej lawendy jest blat.
Kiedy babeczki są całkowicie chłodne, a nie chwilę wcześniej, skrop je lawendowym lukrem. Posmarowane babeczki odstawić na 15 minut, następnie podawać, najlepiej z herbatą Marquis Grey. (Po prostu włóż trochę lawendy do kulki herbaty, a następnie upuść ją wraz z torebkami herbaty Earl Grey do dzbanka z gorącą wodą. Możesz to zrobić również wraz z herbatą rumiankową-jeszcze bardziej uspokajającą na rozstrój żołądka.)