Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse
Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 676 kalorii, 21g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz wywar rybny, majonez, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Makaron Bouillabaisse, Labraks Chilijski, oraz Labraks Chilijski dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy na średnim ogniu w grubym dnie, szerokim garnku z bokami na tyle wysokimi, aby pomieścić 3 szklanki płynu-używam patelni do risotto. Gdy olej jest ciepły, dodaj pokrojoną cebulę i koper włoski do garnka, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pozostawić warzywa do potu przez 2 minuty, a następnie dodać w plasterkach czosnku. Gotować warzywa przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Następnie dodaj do puszki odsączonych drobnych pomidorów pokrojonych w kostkę i białe wino. Podnieść ciepło do wysokiej, i pozostawić do wina, aby zmniejszyć nieco na około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobne Pomidory
Piersi Bażanta Jeśli)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać bulion rybny do garnka, dodać szafran i liść laurowy. Gdy wywar dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Jest to ta część procesu, od której "bouillabaisse" otrzymuje swoją nazwę: pierwsza część słowa oznacza "gotować", a druga "obniżać."Szafran zakwitnie w gotującej się cieczy i będzie stromy jak herbata w magazynie, powodując, że zmieni swój charakterystyczny kolor nagietka. Ponownie lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bouillabaisse
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Szafran
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Po 10 minut minęło, dodać w skale krewetki i małże, i mieszać je wokół w bulionie bouillabaisse. Powinny one trwać nie dłużej niż 3 minuty, aby gotować; krewetki zmienią się z szarego do koralowego koloru, a małże zostaną otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouillabaisse
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pudełko Suszonego Spaghetti
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5
Podczas gdy zapas się gotuje, gotuj okonia morskiego. Zacznij od przyprawiania labraksa solą i pieprzem po obu stronach. Następnie przykryj dno dużej nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek-typowa patelnia wymaga około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Seabass
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Rozgrzać olej na średnim ogniu, a gdy olej zacznie migotać, dodać cztery filety ryb. Gotować przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Rouille z grzankami bagietki: toast bagietki, ułóż plastry w jednej warstwie na blasze do pieczenia,i uruchomić w piekarniku 350 stopni, aż wyschnie i złocisty, o 10 protokół, ale miej na nie oko!
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Do rouille, połączyć majonez, czosnek, sok z cytryny i skórki, i pieczonej czerwonej papryki w mini robocie, i doprawić solą i pieprzem. Zmiksować do przecieru i połączyć. Rouille, co tłumaczy się jako" rdza", ze względu na kolor, który tradycyjnie przybiera z szafranu i papryki, można podawać obok bouillabaisse z tymi małymi grzankami bagietkowymi—idealnymi do zanurzania i wrzucania do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona Papryka
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bouillabaisse
Do Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Bagietka
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Szafran
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju