Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse

Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse
Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 676 kalorii, 21g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz wywar rybny, majonez, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Makaron Bouillabaisse, Labraks Chilijski, oraz Labraks Chilijski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy na średnim ogniu w grubym dnie, szerokim garnku z bokami na tyle wysokimi, aby pomieścić 3 szklanki płynu-używam patelni do risotto. Gdy olej jest ciepły, dodaj pokrojoną cebulę i koper włoski do garnka, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pozostawić warzywa do potu przez 2 minuty, a następnie dodać w plasterkach czosnku. Gotować warzywa przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Następnie dodaj do puszki odsączonych drobnych pomidorów pokrojonych w kostkę i białe wino. Podnieść ciepło do wysokiej, i pozostawić do wina, aby zmniejszyć nieco na około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobne PomidoryDrobne Pomidory
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać bulion rybny do garnka, dodać szafran i liść laurowy. Gdy wywar dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Jest to ta część procesu, od której "bouillabaisse" otrzymuje swoją nazwę: pierwsza część słowa oznacza "gotować", a druga "obniżać."Szafran zakwitnie w gotującej się cieczy i będzie stromy jak herbata w magazynie, powodując, że zmieni swój charakterystyczny kolor nagietka. Ponownie lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
BouillabaisseBouillabaisse
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SzafranSzafran
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Po 10 minut minęło, dodać w skale krewetki i małże, i mieszać je wokół w bulionie bouillabaisse. Powinny one trwać nie dłużej niż 3 minuty, aby gotować; krewetki zmienią się z szarego do koralowego koloru, a małże zostaną otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5
Podczas gdy zapas się gotuje, gotuj okonia morskiego. Zacznij od przyprawiania labraksa solą i pieprzem po obu stronach. Następnie przykryj dno dużej nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek-typowa patelnia wymaga około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
SeabassSeabass
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Rozgrzać olej na średnim ogniu, a gdy olej zacznie migotać, dodać cztery filety ryb. Gotować przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Rouille z grzankami bagietki: toast bagietki, ułóż plastry w jednej warstwie na blasze do pieczenia,i uruchomić w piekarniku 350 stopni, aż wyschnie i złocisty, o 10 protokół, ale miej na nie oko!
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Do rouille, połączyć majonez, czosnek, sok z cytryny i skórki, i pieczonej czerwonej papryki w mini robocie, i doprawić solą i pieprzem. Zmiksować do przecieru i połączyć. Rouille, co tłumaczy się jako" rdza", ze względu na kolor, który tradycyjnie przybiera z szafranu i papryki, można podawać obok bouillabaisse z tymi małymi grzankami bagietkowymi—idealnymi do zanurzania i wrzucania do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
BouillabaisseBouillabaisse
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
BagietkaBagietka
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
SzafranSzafran
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn