Francuski w mgnieniu oka: 5 główek pieczonego kurczaka z czosnkiem

Francuski w mgnieniu oka: 5 główek pieczonego kurczaka z czosnkiem
Need a bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne? Francuski w mgnieniu oka: 5 głów pieczonego kurczaka z czosnkiem może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 157g białka, 145 g tłuszczu, oraz w sumie 2161 kalorii. Na 9,64 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz kurczaka, masło, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 148 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: kanapki Daube Roast Beef, Francuski W Mgnieniu Oka: Rustykalna Pieczona Kaczka Z Młodymi Ziemniakami, Cukrem S, oraz Flash pieczeń wołowa z czosnkiem, rozmarynem i Girolles (schiacciat dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Odetnij górną ćwiartkę dwóch główek czosnku poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Skropić każdą główkę czosnku ilością oliwy z oliwek i lekko posypać solą. Owinąć szczelnie w folię. Piecz przez 1,5 godziny. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie wyciśnij miękki miąższ czosnku z głowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Podnieść temperaturę piekarnika do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Użyj palców, aby oddzielić skórę kurczaka od mięsa, uważaj, aby nie rozerwać skóry. Obierz ząbki 1 główki czosnku i rozrzuć je po całym kurczaku pod skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Użyj widelca, aby rozgnieść masło, dwie główki prażonych ząbków czosnku i 1 łyżka tymianku razem. Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz suchego kurczaka i natrzeć masło czosnkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Przetnij czwartą głowę czosnku na pół poziomo. Włożyć główkę czosnku, rozmaryn i pozostały tymianek do jamy kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Umieść kurczaka na stojaku na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Oddzielić, ale nie obierać, ząbki ostatniej główki czosnku. Rozsypać je na dnie patelni do pieczenia, wlać wino i wywar. Kurczaka lekko przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Piecz kurczaka przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
11
Wyjmij folię i piecz kolejne 60 minut, aż soki będą jasne, a skóra będzie chrupiąca. Baste co około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Wyjąć kurczaka na odpoczynek. Ustaw patelnię na średnim ogniu na piecu i zmniejsz sos do patelni do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
13
Podawać razem z pieczonym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn