Francuski Mus Czekoladowy

Francuski Mus Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj francuskiego musu czekoladowego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz półsłodkie pieczenia czekolady, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, Francuski Mus Czekoladowy, oraz Mus Czekoladowy W Stylu Francuskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czekoladę i masło w żaroodpornej misce i umieść nad rondlem zawierającym ledwo gotującą się wodę (lub użyj podwójnego kotła). Roztopić czekoladę i masło razem i wymieszać drewnianą łyżką, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
3
Dodaj żółtka do czekolady, 1 na 1, ubijając trzepaczką do włączenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
W innej misce ubić białka aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i kontynuować bicie. Stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Śmietanę ubij w schłodzonej misce, aż zacznie się spieniać i zagęszczać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodać pozostałe 2 łyżki cukru i wanilii. Kontynuuj ubijanie śmietany, aż utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
8
Stopniowo i delikatnie złożyć białka do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić. Następnie delikatnie złóż bitą śmietanę. Uważaj nie nad pracy mus. Podziel mus na 4 pojedyncze szklanki. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
9
Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i wiórkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn