Francuski Mus Czekoladowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj francuskiego musu czekoladowego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz półsłodkie pieczenia czekolady, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, Francuski Mus Czekoladowy, oraz Mus Czekoladowy W Stylu Francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę i masło w żaroodpornej misce i umieść nad rondlem zawierającym ledwo gotującą się wodę (lub użyj podwójnego kotła). Roztopić czekoladę i masło razem i wymieszać drewnianą łyżką, aż będzie gładkie.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Dodaj żółtka do czekolady, 1 na 1, ubijając trzepaczką do włączenia. Odstawić.
W innej misce ubić białka aż do spienienia.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i kontynuować bicie. Stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Śmietanę ubij w schłodzonej misce, aż zacznie się spieniać i zagęszczać.
Dodać pozostałe 2 łyżki cukru i wanilii. Kontynuuj ubijanie śmietany, aż utrzyma miękkie szczyty.
Stopniowo i delikatnie złożyć białka do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić. Następnie delikatnie złóż bitą śmietanę. Uważaj nie nad pracy mus. Podziel mus na 4 pojedyncze szklanki. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin.
Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i wiórkami czekolady.