Francuski Cebulowy Budyń Chlebowy
Przepis Francuski cebula chleb budyń może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sherry, śmietanę, masło klarowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Francuska zupa cebulowa z grzankami budyń chlebowy obwarzanek, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Cebulowy Chleb Francuski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na dużej patelni, podsmażyć cebulę, cukier, i 1 łyżeczka soli w maśle klarowanym na średnim ogniu; stale mieszać, aby zapobiec spalaniu. Gotować na złoty kolor.
Dodać sherry i wymieszać, aby podnieść karmelizowaną cebulę na dnie patelni.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Kawałki chleba rozłożyć równomiernie na blasze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika na około 5 do 8 minut, aby lekko wysuszyć chleb, ale nie dodawać koloru. Odstawić do ostygnięcia.
Ubić razem jajka, śmietanę, musztardę, tymianek, pozostałą sól i pieprz. Namoczyć chleb w mieszance jajecznej przez 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym, warstwę chleba z cebulą i serem.
Na wierzch wlać pozostałą masę jajeczną.
Piec przez 35 minut lub do momentu, aż mieszanina jaj jest ustawiona.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Baron des Chartrons Bordeaux. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Baron des Chartrons Bordeaux]()
Baron des Chartrons Bordeaux
Piękny jasny czerwony, z blaskiem młodego wina. Nos jest pełen świeżych owoców, wiśni i nut runa leśnego. Na podniebieniu to wino ma równowagę i finezję. Eleganckie wino, o dyskretnej taninowej strukturze, czystym ataku i długim, aromatycznym ustach.Mieszanka: 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon