Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, masło, ser gruyere i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przyciąć końce off każdej cebuli następnie połowę wzdłuż.
Zdjąć skórkę i drobno pokroić w półksiężyce. Ustaw patelnię elektryczną na 300 stopni i dodaj masło. Po rozpuszczeniu masła dodać warstwę cebuli i posypać odrobiną soli. Powtórz warstwowanie cebuli i soli, aż wszystkie cebule są na patelni. Nie mieszaj, dopóki cebula nie spoci się przez 15 do 20 minut. Następnie mieszaj od czasu do czasu, aż cebula będzie ciemna i zredukowana do około 2 szklanek. Powinno to zająć od 45 minut do 1 godziny. Nie martw się o spalanie.
Dodać tyle wina, aby pokryć cebulę i włączyć ciepło do wysokiej, zmniejszenie wina do konsystencji syropu.
Dodaj consomme, rosół z kurczaka, cydr jabłkowy i bouquet garni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut.
Umieść stojak piekarnika w górnej 1/3 piekarnika i podgrzać brojlery.
Wytnij chleb wiejski w rundach wystarczająco duże, aby zmieścić usta bezpieczne crocks zupy piekarnika.
Umieść plastry na blasze do pieczenia i umieść pod brojlerem na 1 minutę.
Doprawić zupę solą, pieprzem i koniakiem.
Usuń bouquet garni i zupa z kadzi do crocks pozostawiając jeden cal do wargi.
Ułożyć okrągły chleb, tosty z boku na dół, na wierzchu zupy i wierzchu z tartym serem. Broil aż ser jest bąbelkowy i Złoty, 1 do 2 protokół.