Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 42 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 39 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bulion, ułóż pierwsze 5 składników w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia.
Piec w 450 przez 35 minut lub aż zbrązowieje. Zeskrobać mieszaninę wołowiny i patelni kapie do dużego holenderskiego piekarnika. Wymieszać 3 ćwiartki zimnej wody i następne 4 składniki( przez liść laurowy); doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 2 1/2 godziny, odtłuszczając powierzchnię w razie potrzeby. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach wyłożone podwójną warstwą gazy na misce; wyrzucić ciała stałe. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi.
Aby przygotować zupę, zwróć holenderski piekarnik na średnie ciepło.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza. Masło rozpuścić w oleju.
Dodać pokrojoną cebulę na patelnię; gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać sól i zmielony pieprz; gotować, odkryte, aż głęboki złoty kolor (około 35 minut), często mieszając.
Dodać wywar i posiekany tymianek; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 8 filiżanek (około 50 minut). Wymieszać ze szczypiorkiem.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na patelni z galaretką i piecz przez 2 minuty lub do tostów, obracając po 1 minucie. Chochla 1 1/3 szklanki zupy do każdego z 6 brojlerów bezpieczne zupy miski. Każdą porcję wymieszać z 2 kromkami chleba i równomiernie posypać serem.
Umieść miski zupy na patelni z galaretką i piecz przez 4 minuty lub aż szczyty będą złociste i bąbelki sera.