Francuska Tarta Z Jabłkami
Przepis Francuska tarta jabłkowa może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Ten deser ma 320 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Mieszanka galaretki jabłkowej, fasola waniliowa, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Francuska Tarta Z Jabłkami, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Tarta Z Jabłkami.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło; umieść na 12-calowej patelni do pizzy.
Ciasto wymieszać z 1 łyżką galaretki.
Umieść patelnię w zamrażarce na 5 minut.
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii.
Połącz nasiona, brązowy cukier i gałkę muszkatołową w małej misce, mieszając trzepaczką.
Posypać 1 łyżką mieszanki cukru na ciasto. Ułóż plastry jabłka w koncentrycznych kręgach na przygotowanej skórce.
Jabłka posypać pozostałą mieszaniną cukru.
Piec w 425 przez 35 minut lub do momentu, gdy jabłka zmiękną i skórka będzie złotobrązowa.
Posmaruj pozostałe 2 łyżki galaretki na gorącej tarcie.
Pokroić na 8 klinów; na wierzch każdego klina nałożyć 1 łyżeczkę crme frache.