Francuska tarta jabłkowa (Tarte de Pommes a la Normande)

Francuska tarta jabłkowa (Tarte de Pommes a la Normande)
Francuska tarta jabłkowa (Tarte de Pommes a la Normande) może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 504 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką cukier, żółtko, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarte aux Pommes à la Frangipane (Francuska tarta jabłkowa), Jabłko Francuskie (Chaussons Aux Pommes), oraz Tarte Aux Abricots-Francuska Tarta Morelowa Z Migdałami.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać 1 1/3 szklanki mąki i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj masło, 1 żółtko i wodę, i mieszaj, aż mieszanina utworzy duże okruchy. Jeśli jest zbyt suchy, aby wycisnąć garść razem, wymieszaj więcej wody. Naciśnij ciasto w kulkę i owinąć w folię. Lekko spłaszczyć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, lub do firmy. Ta część może być wykonana do trzech dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
CiastoCiasto
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Aby frangipane, śmietana razem masło i 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż lekkie i miękkie. Stopniowo mieszaj w jajku i pozostałym żółtku pojedynczo. Wymieszać z brandy jabłkowej. 2 łyżki mąki wymieszać z zmielonymi migdałami, następnie wymieszać z cieście. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Apple BrandyApple Brandy
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ciasto rozwałkować do około 12-calowego koła na lekko posypanej mąką powierzchni. Złóż luźno na ćwiartki i wyśrodkuj punkt w 10-calowej patelni do tarty lub ciasta. Rozwałkuj ciasto i wciśnij do dołu i do góry po bokach. Ukłucie widelcem na całej długości i ostrzenie krawędzi. Powrót ciasto do lodówki, aby schłodzić do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
5
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzewa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Łyżkę frangipane do schłodzonego ciasta i rozprowadzić na równą warstwę. Ułóż plasterki jabłka w zachodzący na siebie spiralny wzór. Każdy plasterek powinien mieć jedną krawędź wciśniętą w frangipane, aż dotknie podstawy ciasta, a następnie pokryje poprzedni plasterek. Zacznij od zewnętrznej krawędzi i pracuj w kierunku środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
8
Umieść ciasto na blasze do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Piec przez 15 minut lub do momentu, gdy nadzienie zacznie brązowieć. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec przez kolejne 10 minut, a następnie posypać cukrem wierzch tarty. Wróć do piekarnika na 10 minut lub do momentu, aż cukier lekko się karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Ostudzić tartę na drucianym stojaku. Na krótko przed podaniem rozgrzać galaretkę morelową.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
W razie potrzeby dodaj trochę wody, aby uzyskać płynną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
13
Szczotkuj na tarcie, aby uzyskać ładny połysk.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn