Fontina Risotto ciasta ze świeżym szczypiorkiem
Ciasto Fontina Risotto ze świeżym szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 332 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, masło, dodatkowy parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Fontina Risotto z kurczakiem, Risotto Z Porem, Radicchio I Fontiną, oraz Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina.
Instrukcje
Przynieś 3 szklanki bulionu na wolnym ogniu w małym rondlu. Zmniejszyć ciepło do bardzo niskiej; przykryć i ogrzać.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać ryż; wymieszać 1 minutę.
Dodać wino; mieszać do wchłonięcia, około 30 sekund.
Dodać bulion, 1/3 szklanki na raz, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest po prostu miękkie i risotto jest kremowy, pozwalając bulion do wchłonięcia przed dodaniem więcej, i często mieszając, o 18 protokół.
Wymieszać w 6 łyżkach parmezanu i masła. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Risotto rozłóż na patelni o wymiarach 13x9x2 cali i całkowicie ostudź.
W risotto wymieszaj 1/2 szklanki panko, ser Fontina, natkę pietruszki, posiekany szczypiorek i 1 żółtko. Kształt na 1 1/4-calowe kulki; spłaszczyć do 2-calowych rund. Ułóż na obramowanej blasze do pieczenia. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 121°. Ustaw kolejną blachę do pieczenia w piekarniku. Beat 2 jajka w płytkiej misce do mieszania.
Umieść 1 filiżankę panko w innej płytkiej misce. Ciasto z risotto zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie w panko do obtarcia.
Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do dużej patelni, aby pokryć dno; rozgrzać olej na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć ciasta risotto, aż będą chrupiące i brązowe, około 2 1/2 minut na stronę.
Przełożyć do blachy do pieczenia w piekarniku.
Podawać ciasta risotto posypane serem i przyozdobione szczypiorkiem.
Delikatną, chrupiącą powłokę zawdzięczają Panko, które ma grubszą, lżejszą konsystencję niż zwykła suszona bułka tarta.