Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką

Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką
Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, wino, hojną mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Karmelizowana szalotka i Fondue Gruyere, Fondue Gruyère i cydr, oraz Świąteczne Fondue Gruyere dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cienko pokrojone szalotki i sauté 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego; posypać szalotki cukrem, solą i pieprzem. Sauté aż szalotki są karmelizowane, o 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
CukierCukier
3
Przelać szalotki do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodaj 1 1/2 szklanki wina na patelni; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać wino do ciężkiego średniego rondla; ustawić na średnim ogniu. Wrzucić ser z mąką w średniej misce do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodaj połowę karmelizowanej szalotki do wina; dodaj masę serową garściami, mieszając, aż ser się roztopi i będzie gładki, zanim dodasz więcej. Cienkie z większą ilością wina, jeśli mieszanina jest zbyt gruba. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
WinoWino
7
Przenieść mieszaninę serową do garnka do fondue. Ustaw garnek nad świecą lub palnikiem w puszkach. U góry fondue z pozostałą karmelizowaną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Podawać z kostkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn