Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką
Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, wino, hojną mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Karmelizowana szalotka i Fondue Gruyere, Fondue Gruyère i cydr, oraz Świąteczne Fondue Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cienko pokrojone szalotki i sauté 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego; posypać szalotki cukrem, solą i pieprzem. Sauté aż szalotki są karmelizowane, o 15 minut.
Przelać szalotki do małej miseczki.
Dodaj 1 1/2 szklanki wina na patelni; gotować 1 minutę.
Wlać wino do ciężkiego średniego rondla; ustawić na średnim ogniu. Wrzucić ser z mąką w średniej misce do herbu.
Dodaj połowę karmelizowanej szalotki do wina; dodaj masę serową garściami, mieszając, aż ser się roztopi i będzie gładki, zanim dodasz więcej. Cienkie z większą ilością wina, jeśli mieszanina jest zbyt gruba. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Przenieść mieszaninę serową do garnka do fondue. Ustaw garnek nad świecą lub palnikiem w puszkach. U góry fondue z pozostałą karmelizowaną szalotką.
Podawać z kostkami chleba.