Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką
Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier, bagietkę na zakwasie, obfite mielonej gałki muszkatołowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką, Karmelizowana szalotka i Fondue Gruyere, oraz Fondue Gruyère i cydr dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cienko pokrojone szalotki i sauté 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego; posypać szalotki cukrem, solą i pieprzem. Sauté aż szalotki są karmelizowane, o 15 minut.
Przelać szalotki do małej miseczki.
Dodaj 1 1/2 szklanki wina na patelni; gotować 1 minutę.
Wlać wino do ciężkiego średniego rondla; ustawić na średnim ogniu. Wrzucić ser z mąką w średniej misce do herbu.
Dodaj połowę karmelizowanej szalotki do wina; dodaj masę serową garściami, mieszając, aż ser się roztopi i będzie gładki, zanim dodasz więcej. Cienkie z większą ilością wina, jeśli mieszanina jest zbyt gruba. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Przenieść mieszaninę serową do garnka do fondue. Ustaw garnek nad świecą lub palnikiem w puszkach. U góry fondue z pozostałą karmelizowaną szalotką.
Podawać z kostkami chleba.