Focaccia z oliwkami i rozmarynem

Focaccia z oliwkami i rozmarynem

Instrukcje

1
Posypać suche drożdże; wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli Do Zagotowania WodySzczypta Soli Do Zagotowania Wody
3
Dodać 4 1/4 szklanki mąki i soli do mieszaniny drożdży i wymieszać dobrze wymieszać (ciasto będzie lepkie). Wyrobić ciasto na mące, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest lepkie, około 10 minut. Uformuj ciasto w kulkę. Duża miska oleju; dodać ciasto, obracając się do płaszcza. Przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, około 1 1/2 godziny. Dziurkować ciasto; zagnieść w kulkę i powrócić do tej samej miski. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym obszarze, aż do podwojenia, około 45 minut lub mniej
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
4
Blacha do pieczenia 15x10 cm z 1 łyżką oleju. Rozwal ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
PunchPunch
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przenieść na przygotowany arkusz. Używając opuszków palców, naciśnij ciasto na prostokąt 13x10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Niech ciasto odpocząć 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
7
Skropić 2 łyżki oleju na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
8
Posypać oliwkami i posiekanym rozmarynem równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cienki-Cienki-
9
Niech ciasto wyrosnąć Odkryte w ciepłym obszarze, aż puffy, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10
Rozgrzej piekarnik do 246°. naciśnij opuszki palców na całym cieście, tworząc wgłębienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
11
Piec chleb, aż brązowy i chrupiący, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Podawać chleb ciepły lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Serve bread warm or at room temperature.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn