Focaccia Cebulowa
Cebulowa Focaccia może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Tylko nielicznym bardzo smakował ten chleb. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz aktywne drożdże, cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Focaccia Cebulowa, Czerwona Cebula Focaccia, oraz Focaccia Cebulowa.
Instrukcje
Drobno posiekać 1 cebulę. Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj 3 łyżki. oliwa z oliwek, posiekana cebula, czosnek i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, o 3 protokół. Odstawić.
Tymczasem w misce miksera stojącego rozpuść drożdże w 1 szklance ciepłej wody (90 do 105).
Odstawić do piany, około 5 minut.
Przymocuj hak do ciasta i, mikserem na niskim poziomie, dodaj mleko, 1 łyżkę. sól, cukier i cebulę mieszamy z drożdżami. Pracować w mące, 1 szklanka na raz, aż do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta, około 3 minut.
Ciasto przełożyć do dużej, naoliwionej miski. Przykryć czystym ręcznikiem lub folią i odstawić do podwojenia luzem, około 1 1/2 godziny. Punch w dół, przykryć, i odstawić do podwojenia luzem ponownie, o 1 godzinę. Olej dużą obramowaną blachę do pieczenia (najlepiej 12 W. do 16 w.). Ponownie rozwałkuj ciasto, przenieś je na blachę do pieczenia i użyj rąk do rozłożenia i delikatnie wciśnij je w równą warstwę. Przykryć i odstawić do miękkości i puffy, o 45 protokół.
Tymczasem połowę i cienko pokroić pozostałe 2 cebule. Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj pozostałe 2 łyżki. oliwa z oliwek, cebula i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka i zacznie się przeświecać, około 3 minut. Odstawić.
Używając palców, wbijaj otwory prosto w wyrośnięte ciasto.
Rozprowadzić gotowaną mieszankę cebuli równomiernie na wierzchu i posypać pozostałą 1/2 łyżeczki. sól.
Piec na złoty kolor, 30 do 35 minut. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.