Focaccia Cebulowa
Cebulowa Focaccia może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 295 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mąkę uniwersalną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Go Dairy Free. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Focaccia Cebulowa, Czerwona Cebula Focaccia, oraz Focaccia Cebulowa.
Instrukcje
Połącz wodę i drożdże w misce miksera stojącego i odstaw na około 5 minut, aż się spieni.
Dodać cukier, sól, 3 T oliwy z oliwek i mąkę i z hakiem ciasta w miejscu, wymieszać około 5 minut, aż ciasto się zbierze i będzie gładkie. Może być konieczne dodanie trochę więcej ciepłej wody, jeśli mieszanina wydaje się zbyt sucha.
Wyjmij kulkę ciasta z miksera i umieść ją w naoliwionej misce, obracając się, aby pokryć. Przykryć miskę i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar.W międzyczasie rozgrzać 1 T oliwy z oliwek na patelni. Cienko pokroić cebulę i dodać do patelni. Gdy cebula zacznie zmiękać, dodaj ocet balsamiczny i liście szałwii i nadal gotuj na wolnym ogniu, aż cały balsamiczny zostanie wchłonięty przez cebulę.
Zdjąć z ognia.Rozgrzej piekarnik do 400 °F. Uderz ciasto w dół, a następnie rozwałkuj je na prostokąt i połóż na blasze do pieczenia. Kształt nie jest bardzo ważny, moja focaccia jest zwykle zniekształcona, nadaje jej charakter. Ciasto Poke palcami, aby utworzyć wgłębienia, a następnie posmarować ciasto 3 T oleju.
Rozłóż mieszankę cebuli na wierzchu ciasta, posyp solą morską i zmiel trochę świeżego czarnego pieprzu i czosnku na wierzchu, aby zakończyć.
Wstawić focaccię do piekarnika.
Piec przez około 30 minut lub aż skórka będzie złota na dnie.
Przełożyć do stojaka z drutu, aby lekko ostudzić przed krojeniem.