Florentyny
Florentyny to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, mąkę, kandyzowaną skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Florentyny, Florentyny, oraz Florentyny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu wymieszać po 1/2 szklanki śmietany i cukru oraz 3 łyżki masła i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1 1/4 szklanki drobno posiekanych migdałów, 3/4 szklanki drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej i 1/3 szklanki mąki. Upuść ciasto z łyżki stołowej do kopców około 3 cali od siebie na naoliwionych i lekko mąką arkuszy cookie i spłaszczyć każde ciastko z mokrą szpatułką.
Piec w umiarkowanym piekarniku (350°F) przez około 10 minut.
Wyjmij je z piekarnika i pozostaw na około 5 minut.
Wyjąć ciasteczka do drucianego stojaka, pozostawić do całkowitego ostygnięcia i rozprowadzić polewą czekoladową. Wyluzuj.
Rozpuść 1 uncję niesłodzonej czekolady i słodkiej czekolady gotującej na gotującej się wodzie.
Dodaj 2 łyżki masła i 1 łyżeczkę miodu i wymieszaj glazurę, aż masło się rozpuści. Dla łatwiejszego glazury użyj stopionej słodko-gorzkiej czekolady.
Użyj małej szpatułki przesuniętej, aby rozłożyć ciasto na cienkie rundy na blasze do pieczenia.
Użyj 2 uncji półsłodkiej czekolady, stopiony, do glazury.
Z książki Gourmet Cookie: the single Best Recipe from Each Year 1941-2009 by Condé Nast Publications. Copyright © 2010 by Condé Nast Publications; photographs copyright © 2010 by Condé Nast Publications. Opublikowane przez Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company.