Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace

Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace
Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace może być tylko głównym daniem szukasz. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1096 kalorii, 42g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju canolan, sól, miód i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Żeberka pieczone z czerwonym winem Demi-Glace i pieczonymi białymi ziemniakami i szparagami, oraz Marynowana Czerwona Cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprawić steki solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Steki skruszyć młotkiem mięsnym, aby rozbić mięsień i zintegrować przyprawy z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
2
Umieścić je w misce i zalać 1/2 szklanki wina nad nimi, pozwalając marynować, przez minimum 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przygotować demi-glace przez topienie masła na średnim ogniu w rondlu i podsmażenie cebuli do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Mąkę ubić widelcem, a następnie dodać 1/2 szklanki czerwonego wina i bulion cielęcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Niech gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o 1/3, mieszając od czasu do czasu.
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużej misce, płaszcz ziemniaki z 1/2 szklanki oleju rzepakowego i wrzucić 2 łyżki soli, 1 łyżka pieprzu, świeży tymianek, i świeży rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Umieść ziemniaki na patelni i piecz je w piekarniku do miękkości, o 35 do 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Na gorącej patelni rozgrzać cebulę (podgrzać do sucha bez oleju) przez około 3 minuty. Chodzi o to, aby usunąć płyn z cebuli, poprzez " pocenie ich."
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodać miód, ocet, pozostałe 1/2 szklanki wina, ostry sos i galaretki winogronowej, i dobrze wymieszać. Zmniejszyć na średnim małym ogniu, aż nie ma cieczy w lewo na patelni i marmolada mieszaniny jest lepki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Gdy ziemniaki są smażone przez około 1/2 godziny, podgrzać 1/4 szklanki oleju rzepakowego na patelni saute. Sear obie strony steku w gorącej patelni, aż złoty kolor brązowy, ale nie gotować poza medium, lub stek może stać się trudne. Aby zakończyć demi-glace, zdjąć z ognia i ubić masło do ciepłej redukcji. Ułóż ziemniaki wokół mięsa i wierzch mięsa z marmoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
RedukcjaRedukcja
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Skropić sosem demi-glace.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Składniki

11 łyżka suszonego oreganoŚwieżo zmielony czarny pieprz plus pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz plus pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło w kostcemasło w kostce591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy plus 1/4 szklankiolej rzepakowy plus 1/4 szklanki1kilogramysteki flatiron (sprzedawane również jako top boneless chuck)steki flatiron (sprzedawane również jako top boneless chuck)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekane świeże liście rozmarynuposiekane świeże liście rozmarynu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegalaretka winogronowagalaretka winogronowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuostry sos (zalecane: Tabasco)ostry sos (zalecane: Tabasco)1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1kilogramyziemniaki red bliss ze skórką, szorowane i pokrojone w ćwiartkiziemniaki red bliss ze skórką, szorowane i pokrojone w ćwiartki41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula czerwona, bardzo cienko pokrojonacebula czerwona, bardzo cienko pokrojona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwone wino, podzielone, plus 1/2 szklankiczerwone wino, podzielone, plus 1/2 szklanki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuSól, plus sólSól, plus sól1kufelbulion cielęcybulion cielęcy

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn