Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace

Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace
Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace może być tylko głównym daniem szukasz. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1096 kalorii, 42g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju canolan, sól, miód i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Żeberka pieczone z czerwonym winem Demi-Glace i pieczonymi białymi ziemniakami i szparagami, oraz Marynowana Czerwona Cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprawić steki solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Steki skruszyć młotkiem mięsnym, aby rozbić mięsień i zintegrować przyprawy z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
2
Umieścić je w misce i zalać 1/2 szklanki wina nad nimi, pozwalając marynować, przez minimum 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Przygotować demi-glace przez topienie masła na średnim ogniu w rondlu i podsmażenie cebuli do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Mąkę ubić widelcem, a następnie dodać 1/2 szklanki czerwonego wina i bulion cielęcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Niech gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o 1/3, mieszając od czasu do czasu.
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużej misce, płaszcz ziemniaki z 1/2 szklanki oleju rzepakowego i wrzucić 2 łyżki soli, 1 łyżka pieprzu, świeży tymianek, i świeży rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Umieść ziemniaki na patelni i piecz je w piekarniku do miękkości, o 35 do 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Na gorącej patelni rozgrzać cebulę (podgrzać do sucha bez oleju) przez około 3 minuty. Chodzi o to, aby usunąć płyn z cebuli, poprzez " pocenie ich."
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać miód, ocet, pozostałe 1/2 szklanki wina, ostry sos i galaretki winogronowej, i dobrze wymieszać. Zmniejszyć na średnim małym ogniu, aż nie ma cieczy w lewo na patelni i marmolada mieszaniny jest lepki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Gdy ziemniaki są smażone przez około 1/2 godziny, podgrzać 1/4 szklanki oleju rzepakowego na patelni saute. Sear obie strony steku w gorącej patelni, aż złoty kolor brązowy, ale nie gotować poza medium, lub stek może stać się trudne. Aby zakończyć demi-glace, zdjąć z ognia i ubić masło do ciepłej redukcji. Ułóż ziemniaki wokół mięsa i wierzch mięsa z marmoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
RedukcjaRedukcja
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Skropić sosem demi-glace.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Składniki

1porcja startego parmezanuŚwieżo zmielony czarny pieprz plus pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz plus pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło w kostcemasło w kostce591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy plus 1/4 szklankiolej rzepakowy plus 1/4 szklanki1kilogramysteki flatiron (sprzedawane również jako top boneless chuck)steki flatiron (sprzedawane również jako top boneless chuck)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście rozmarynuposiekane świeże liście rozmarynu2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku2Spód: okruszki z herbatników grahampółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegalaretka winogronowagalaretka winogronowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Spód: okruszki z herbatników grahamostry sos (zalecane: Tabasco)ostry sos (zalecane: Tabasco)1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1kilogramyziemniaki red bliss ze skórką, szorowane i pokrojone w ćwiartkiziemniaki red bliss ze skórką, szorowane i pokrojone w ćwiartki41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula czerwona, bardzo cienko pokrojonacebula czerwona, bardzo cienko pokrojona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwone wino, podzielone, plus 1/2 szklankiczerwone wino, podzielone, plus 1/2 szklanki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2Spód: okruszki z herbatników grahamSól, plus sólSól, plus sól1kufelbulion cielęcybulion cielęcy

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn