Flatbread ze szpinakiem i serem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać szpinak i ser Flatbread spróbować. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka aktywnych drożdży, ser fontina, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana cebula, kozi ser i szpinak Flatbread {Pizza}, Szpinak Karczoch Flatbread, oraz Szpinak Karczoch Flatbread Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 szklankę ciepłej wody (110 stopni F), cukier i drożdże w dużej misce.
Odstawić do spienienia, o 5 minut.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek, mąkę i drobną sól; wymieszaj, aby utworzyć lepkie ciasto. Wyłożyć na mąkę i ugniatać, aż będzie gładka, około 10 minut, odpylając mąką.
Wymieszać dużą miskę z oliwą z oliwek; dodać ciasto, luźno przykryć folią i odstawić do podwojenia wielkości, około 1 godziny, 30 minut.
Umyć blachę do pieczenia z oliwą z oliwek. Rozciągnąć ciasto na blasze do pieczenia. Przykryć ręcznikiem; odstawić do podwojenia, 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. rozrzuć ser, paprykę i białka scallion na cieście.
Piec, aż skorupa będzie złoty, 15 do 18 protokół. Wrzucić szpinak i scallion zieleni z pozostałą 1/2 łyżka oliwy z oliwek i soli morskiej.
Posypać płaski chleb; piec 2 Więcej minut.