Flan Z Serem Karmelowo-Śmietankowym
Przepis karmelowo-serowy Flan może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 7 godzin i 10 minut. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 533 kalorie, 13g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać serek, białka, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Krem z serem karmelowym (Flan de Queso), Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym, oraz Krem karmelowy lub Flan de Huevo.
Instrukcje
Gotować 1 szklanka cukru w 9-calowej okrągłej patelni ciasto na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż cukier topi się i zmienia kolor na złoty.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 5 minut. (Cukier twardnieje.)
W międzyczasie w dużej misce ubijamy żółtka i kolejne 5 składników.
Białka, serek śmietankowy i pozostałą 1/2 szklanki cukru utrzeć w blenderze na gładką masę.
Dodać 2 szklanki mieszaniny żółtka i proces, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę białek z pozostałą mieszaniną żółtka aż do wymieszania.
Na patelni zalać karmelizowanym cukrem kremem.
Umieść patelnię tortową na dużej płytkiej patelni.
Dodaj gorącą wodę do dużej patelni na głębokość jednej trzeciej boków patelni.
Piec w 350 przez 50 do 60 minut lub aż nóż włożony do środka flan wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z wody; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 2 godzin). Przykryć i schłodzić od 4 godzin do 2 dni.
Uruchom nóż wokół krawędzi flan poluzować; odwrócić na talerzu. (Po odwróceniu, flan zajmie około 30 sekund, aby zsunąć się z patelni. Pamiętaj, aby użyć talerza do serwowania z wargą, aby złapać dodatkowy sos karmelowy.)