Flan z krabów i szpinaku z wędzonym pomidorem Buerre Blanc

Flan z krabów i szpinaku z wędzonym pomidorem Buerre Blanc
Przepis na flan ze szpinakiem i wędzonym pomidorem Buerre Blanc jest gotowy w około 2 godziny i 15 minut i zdecydowanie jest super pescatarian opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fish-Camp Buerre Blanc, Flądra szkolna z rybami-Camp Buerre Blanc, oraz Ryba pieczona z krewetkami i Jalapeno-wędzona kukurydza Beurre Blanc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce ze stali nierdzewnej, ubić razem jajka, śmietanę i musztardę. Doprawić solą selerową, pieprzem cayenne i solą do smaku. Mieszankę jajeczną można przechowywać w lodówce do 2 dni. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Pick przez krabmeat ostrożnie, aby upewnić się, że wszystkie powłoki i chrząstki są usuwane. Umieść 2 ćwiartki wody, aby się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Sól SelerowaSól Selerowa
CrabmeatCrabmeat
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pędzel 8 (5-uncji) foremek timbale z klarowanym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
3
Wytnij 8 okrągłych dysków woskowanego papieru i umieść 1 na dnie każdej formy.
4
Papier posmaruj masłem. Podziel mięso krabowe między 8 form.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
5
W każdej formie wlać 2 łyżki kremu na mięso krabowe. Dokładnie napełnij foremki musem szpinakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
6
Umieść wypełnione formy w naczyniu do pieczenia 12 na 12 na 2 cale. Napełnij naczynie do połowy wrzącą wodą i delikatnie umieść na dolnej półce piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Piec przez 50 do 60 minut lub do momentu, gdy mus będzie jędrny w dotyku. Jeśli wierzchołki tymbali zaczną brązowieć, przykryj folią aluminiową. Ostrożnie wyjąć naczynie z piekarnika i niech timbales ustawić trochę. Timbale można przechowywać w ciepłej kąpieli wodnej na górze pieca przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
8
Przed podaniem skropić wędzonym pomidorem Beurre Blanc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beurre BlancBeurre Blanc
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
9
W 2-quart ciężkie dno rondel na średnim ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką przez 3 do 4 minut lub do momentu, aż mąka zmieni kolor na jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
11
Zdjąć z ognia. W rondlu 1-quart heavy bottomed spalić mleko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Zdjąć z ognia i dodać do mieszaniny mąki, ubijając do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Umieścić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż mieszanina będzie bardzo gęsta.
14
Zdjąć z ognia. Szpinak blanszujemy w szybko wrzącej wodzie przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
15
Spuścić, wyciskając nadmiar płynu.
16
Dodaj do zagęszczonej mieszanki śmietany. SOS szpinakowy przecedzić w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Dodać jajka i lekko zmiksować, aby po prostu włączyć. Doprawić gałką muszkatołową, białym pieprzem i solą. Używać zgodnie z zaleceniami powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
18
Do sosu, szalotki ciepła i ocet jabłkowy na średniej patelni. Zmniejsz, aż prawie nie pozostanie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
19
Dodać śmietanę i puree z pomidorów, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
20
Lekko zmniejszyć ogień i stale ubijając, dodać masło, kawałek po kawałku; sos nie powinien być zbyt gorący, gdy są włączenie masła. Po dodaniu całego masła wyjąć z ognia i dodać szczypiorek, sok z cytryny i sól do smaku. Przechowywać w cieple do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieprz CayennePieprz Cayenne8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól selerowaSól selerowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekany szczypiorekdrobno posiekany szczypiorek113Orzechy dowolne (posiekane)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło klarowaneMasło klarowane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Musztarda DijonMusztarda Dijon2jajajaja4jajajaja1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)57Orzechy dowolne (posiekane)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny227Orzechy dowolne (posiekane)grudkowe krabygrudkowe kraby1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól4szalotka w plasterkachszalotka w plasterkach2Średnia żółta cebula, posiekanaświeży szpinak, łodygi usunięteświeży szpinak, łodygi usunięte3pomidory wędzone i pureepomidory wędzone i puree227Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone w kostkachmasło niesolone w kostkach1szczyptaSzczypta świeżo zmielonego białego pieprzuSzczypta świeżo zmielonego białego pieprzu

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn