Flan z krabów i szpinaku z wędzonym pomidorem Buerre Blanc
Przepis na flan ze szpinakiem i wędzonym pomidorem Buerre Blanc jest gotowy w około 2 godziny i 15 minut i zdecydowanie jest super pescatarian opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fish-Camp Buerre Blanc, Flądra szkolna z rybami-Camp Buerre Blanc, oraz Ryba pieczona z krewetkami i Jalapeno-wędzona kukurydza Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ze stali nierdzewnej, ubić razem jajka, śmietanę i musztardę. Doprawić solą selerową, pieprzem cayenne i solą do smaku. Mieszankę jajeczną można przechowywać w lodówce do 2 dni. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Pick przez krabmeat ostrożnie, aby upewnić się, że wszystkie powłoki i chrząstki są usuwane. Umieść 2 ćwiartki wody, aby się zagotować.
Pędzel 8 (5-uncji) foremek timbale z klarowanym masłem.
Wytnij 8 okrągłych dysków woskowanego papieru i umieść 1 na dnie każdej formy.
Papier posmaruj masłem. Podziel mięso krabowe między 8 form.
W każdej formie wlać 2 łyżki kremu na mięso krabowe. Dokładnie napełnij foremki musem szpinakowym.
Umieść wypełnione formy w naczyniu do pieczenia 12 na 12 na 2 cale. Napełnij naczynie do połowy wrzącą wodą i delikatnie umieść na dolnej półce piekarnika.
Piec przez 50 do 60 minut lub do momentu, gdy mus będzie jędrny w dotyku. Jeśli wierzchołki tymbali zaczną brązowieć, przykryj folią aluminiową. Ostrożnie wyjąć naczynie z piekarnika i niech timbales ustawić trochę. Timbale można przechowywać w ciepłej kąpieli wodnej na górze pieca przez kilka godzin.
Przed podaniem skropić wędzonym pomidorem Beurre Blanc.
W 2-quart ciężkie dno rondel na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką przez 3 do 4 minut lub do momentu, aż mąka zmieni kolor na jasnobrązowy.
Zdjąć z ognia. W rondlu 1-quart heavy bottomed spalić mleko i śmietanę.
Zdjąć z ognia i dodać do mieszaniny mąki, ubijając do włączenia.
Umieścić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż mieszanina będzie bardzo gęsta.
Zdjąć z ognia. Szpinak blanszujemy w szybko wrzącej wodzie przez 30 sekund.
Spuścić, wyciskając nadmiar płynu.
Dodaj do zagęszczonej mieszanki śmietany. SOS szpinakowy przecedzić w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładki.
Dodać jajka i lekko zmiksować, aby po prostu włączyć. Doprawić gałką muszkatołową, białym pieprzem i solą. Używać zgodnie z zaleceniami powyżej.
Do sosu, szalotki ciepła i ocet jabłkowy na średniej patelni. Zmniejsz, aż prawie nie pozostanie płyn.
Dodać śmietanę i puree z pomidorów, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o 1/
Lekko zmniejszyć ogień i stale ubijając, dodać masło, kawałek po kawałku; sos nie powinien być zbyt gorący, gdy są włączenie masła. Po dodaniu całego masła wyjąć z ognia i dodać szczypiorek, sok z cytryny i sól do smaku. Przechowywać w cieple do momentu użycia.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau