Flan Migdałowo-Pomarańczowy

Flan Migdałowo-Pomarańczowy
Migdałowo-pomarańczowy Flan wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz żółtka, jajka, ścinane migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Sprawdza się jako niedrogi deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Migdałowy Flan, Flan Z Gruszki Migdałowej, oraz Daktylowy Flan z migdałami kruchy.

Instrukcje

1
Posypać cukrem w 8-calowym okrągłym cakepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
2
Umieść na średnim ogniu i gotuj, przechylając patelnię lub mieszając, aż cukier roztopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia. (
4
Mieszanina może lekko pękać podczas stygnięcia.)
5
Mleko skondensowane i kolejne 6 składników przetworzyć w blenderze 15 sekund; zalać karmelizowanym cukrem. Przykryj patelnię folią aluminiową i umieść w patelni 13 x 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
6
Wlać gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć patelnię z wody; odkryć i schłodzić w patelni na stojaku z drutu co najmniej 30 minut. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Poluzuj krawędzie cienkim nożem. Odwróć flan na talerz do serwowania; ułóż pomarańczowe sekcje na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn