Flan mandarynkowo-miodowy z segmentami grejpfruta

Flan mandarynkowo-miodowy z segmentami grejpfruta
Flan mandarynkowo-miodowy z segmentami grejpfruta może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 369 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sok mandarynkowy, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb żytni z masłem migdałowym i różowymi grapefruitami, Honey Tangerine Smash, oraz Marmolada Miodowo-Mandarynkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Przynieś 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody, aby zagotować w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast. Zwiększyć ciepło i gotować bez mieszania, aż syrop jest głęboki bursztynowy kolor, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać syrop karmelowy do miski tortowej o średnicy 8 cali z bokami o wysokości 1 1/2 cala; szybko obracać patelnię, aby syrop pokrywał dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
3
Ubij jajka, żółtka, miód, wanilia i sól w średniej misce, aby wymieszać. Przynieś śmietanę, skondensowane mleko i skórkę mandarynki, aby gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu. Powoli ubijać gorącą śmietanę w mieszaninę jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
MandarynkaMandarynka
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wlać sok z mandarynki. Przecedzić krem na patelnię wyłożoną karmelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Umieść patelnię w metalowej patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków patelni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Pieczemy flan aż ustawi się w środku, gdy patelnia ciasto jest lekko przesunięty, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
8
Wyjąć z wody; ostudzić 30 minut. Flan Chill uncovered do bardzo zimnego i jędrnego, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
9
Z każdego grejpfruta wyciąć wszystkie skórki i pestki. Pracując nad średnimi misami, przeciąć między membranami, uwalniając segmenty. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Pokroić wokół flan na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Umieść talerz na górze patelni i odwróć, uwalniając flan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Pokroić w kliny; podawać z grejpfrutem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino wyprodukowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka fioletowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych przez kwiatowe aromaty, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która przeplata się z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały posmak. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczenia, gulasze, oprócz różnych serów w okolicy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn