Flan mandarynkowo-miodowy z segmentami grejpfruta
Flan mandarynkowo-miodowy z segmentami grejpfruta może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 369 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sok mandarynkowy, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb żytni z masłem migdałowym i różowymi grapefruitami, Honey Tangerine Smash, oraz Marmolada Miodowo-Mandarynkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Przynieś 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody, aby zagotować w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast. Zwiększyć ciepło i gotować bez mieszania, aż syrop jest głęboki bursztynowy kolor, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 7 protokół.
Wlać syrop karmelowy do miski tortowej o średnicy 8 cali z bokami o wysokości 1 1/2 cala; szybko obracać patelnię, aby syrop pokrywał dno.
Ubij jajka, żółtka, miód, wanilia i sól w średniej misce, aby wymieszać. Przynieś śmietanę, skondensowane mleko i skórkę mandarynki, aby gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu. Powoli ubijać gorącą śmietanę w mieszaninę jajeczną.
Wlać sok z mandarynki. Przecedzić krem na patelnię wyłożoną karmelem.
Umieść patelnię w metalowej patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków patelni ciasta.
Pieczemy flan aż ustawi się w środku, gdy patelnia ciasto jest lekko przesunięty, o 40 protokół.
Wyjąć z wody; ostudzić 30 minut. Flan Chill uncovered do bardzo zimnego i jędrnego, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Z każdego grejpfruta wyciąć wszystkie skórki i pestki. Pracując nad średnimi misami, przeciąć między membranami, uwalniając segmenty. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Pokroić wokół flan na patelni.
Umieść talerz na górze patelni i odwróć, uwalniając flan.
Pokroić w kliny; podawać z grejpfrutem.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo]()
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino wyprodukowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka fioletowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych przez kwiatowe aromaty, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która przeplata się z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały posmak. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczenia, gulasze, oprócz różnych serów w okolicy.