Flan Karmelowy Butternut
Przepis Butternut Caramel Flan może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dyni, cukier, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Leche Flan (Karmelowy Flan), Flan de Caramelo (karmelowy Flan), oraz Karmelowy Flan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmarować 6 (6-uncji) kubków kremu lub ramekinów sprayem do gotowania; odstawić.
Połącz 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki wody i syrop w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, mieszając delikatnie w razie potrzeby, aby równomiernie rozpuścić cukier. Kontynuuj gotowanie 11 minut lub do złotego koloru(nie mieszać). Natychmiast wlać mieszaninę cukru do przygotowanych kubków budyniowych, szybko wywracając, aby pokryć DNA kubków.
Umieść squasha w dużym rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować 12 minut lub aż bardzo miękkie.
Odcedzić w durszlaku nad miską, zastrzegając 3 łyżki płynu do gotowania.
Umieść squash i zarezerwowany płyn do gotowania w blenderze lub robocie kuchennym.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera( aby uniknąć rozprysków); blenduj do gładkości, skrobanie boków miski.
W dużej misce umieścić puree z dyni, 1/2 szklanki cukru i pozostałe składniki; wymieszać trzepaczką.
Wlać mieszaninę równomiernie do przygotowanych filiżanek.
Umieść filiżanki w 13 x 9 cali patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni; ostudzić na stojaku z drutu 15 minut. Lekko przykryć i schłodzić 4 godziny lub przez noc.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hacienda Lopez de Haro Tempranillo. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Hacienda Lopez de Haro Tempranillo]()
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.