Flan de Coco (Flan kokosowy)
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Flan de Coco (kokosowy Flan) może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, jajek, mleka odparowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Flan de Coco (Flan kokosowy), Flan kokosowy (Flan de Coco), oraz Flan De Coco.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść 1 szklankę cukru w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować delikatnie, bez mieszania, ale od czasu do czasu wstrząsając, aż cukier się stopi. Kontynuuj gotowanie, aż cukier całkowicie się stopi i zmieni kolor na złoty.
Wlać do dużego, szklanego naczynia do pieczenia.
Karmel rozprowadzić równomiernie na dnie naczynia, a następnie odstawić do ostygnięcia na 15 minut.
Po utwardzeniu karmelu wlej do blendera skondensowane mleko, odparowane mleko, mleko, jajka, 1/2 szklanki cukru i kokos. Zmiksować przez 3 minuty, aż będzie gładka.
Wlać do naczynia do pieczenia na Karmelu.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut, aż zestaw. Po zakończeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 30 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi naczynia, aby oddzielić flan od boków. Przechowywać w lodówce przez noc.