Flan czekoladowy (Flan de Chocolate)
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Czekoladowy Flan (Flan de Chocolate) może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 574 kalorii, 18g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 635 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane mleko, kakao w proszku, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan).
Instrukcje
Aby przygotować karmel, umieść 1 szklankę cukru w małym garnku z ¼ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz i zmniejszyć ogień do średniej i gotować około 5 minut lub aż syrop zmieni kolor karmelu.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić na dużej patelni i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 F.In w średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, wymieszaj jajka, żółtka i 1 ½ łyżki cukru przez 2 do 3 minut.
Dodać mleko skondensowane, śmietanę, mleko odparowane i kakao w proszku i mieszać przez 1 minutę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.