Flaki wołowe i gulasz z Hominy: Posole

Flaki wołowe i gulasz z Hominy: Posole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 346 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz ząbki czosnku, cebulę, rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować: Callos, flaki wołowe i gulasz z nóg, Wołowina Puchero (Gulasz Meksykański Z Hominem I Warzywami), oraz Posole (zupa Tomatillo, kurczak i Hominy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić flaki solą i pieprzem i dodać do dużego garnka. Przykryć wodą i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny, odtłuszczając wszelkie zanieczyszczenia z powierzchni
Podczas gotowania flaczki przykryć chiles wodą w oddzielnym małym rondlu i gotować, aż ponownie nawilżone i miękkie. Schłodzić i odcedzić, zastrzegając płyn do gotowania.
Podgrzać jedną łyżkę oleju z pestek winogron na średnim ogniu na patelni (zastrzegając resztę oleju). Gdy olej zaczyna migotać, podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula stanie się przezroczysta.
Zdjąć z ognia i przenieść cebulę i czosnek do małej miski i rezerwy patelni.
Usuń łodygi i nasiona z chiles i dodać do miski z cebulą. Używając płynu do gotowania w razie potrzeby (rezerwując resztę płynu do gotowania), rozgnieść na pastę z cebulą i czosnkiem. Używając tej samej patelni podgrzej zarezerwowaną łyżkę oleju z pestek winogron na średnim ogniu i smaż pastę przez kilka minut.
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego.
Przygotuj hominy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, wykorzystując pozostały płyn do gotowania chile jako część płynu do gotowania dla hominy. (Zwykle potrzebujesz 4 razy więcej wody niż hominy).
Dobrze wymieszać pastę chile z gotowanym hominy. Wymieszać do garnka flaków, doprawić proszkiem chili i powrócić do gotowania na wolnym ogniu i pozostawić do zgęstnienia. Chochle do misek i umieścić niewielką ilość pokrojonych rzodkiewek w centrum. Wyciśnij świeży sok z limonki.