Fińskie Patyczki Do Ciastek
Fińskie ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Patyczki Do Ciastek, Patyczki Do Ciastek, oraz Nuts-About-You Cookie Sticks.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce, śmietany razem masło i 1/2 szklanki cukru, aż będzie gładka. Wymieszaj 1 jajko i ekstrakt z migdałów.
Połącz sól i mąkę; wymieszaj z mieszaniną cukru rękami, aż utworzy się gładkie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na kawałki w kształcie kłody o grubości około 1/2 cala i długości od 2 do 3 cali. Każdy kawałek zanurzyć w ubitych jajkach, następnie w pozostałej 1/2 szklanki cukru, a następnie zwinąć je w migdały.
Umieść je w odległości 1 cala od siebie na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek.
Piec przez 8 do 10 minut w nagrzanym piekarniku. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez 5 minut przed wyjęciem do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.