Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake

Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake mogą być spektakularne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 64 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka płatków pieprzu, kapary, świeżo popękany pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Smażona Karmazyna z Podsmażonymi grzybami Shiitake i fioletową sałatką ziemniaczaną, Au zapiekane fioletowe ziemniaki z pieczarkami, oraz Grillowane młode ziemniaki z grzybami Shiitake, szalotką i kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij karmelizować cebulę: na małej patelni podsmażyć jedną łyżkę oliwy z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać pokrojoną cebulę w jedną równą warstwę, po 5 minutach dodać 1/2 łyżki masła, wymieszać i dodać szczyptę soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Podczas renderowania boczek i gotowanie grzybów w kolejnych krokach, upewnij się, aby mieszać cebulę co kilka minut i usunąć, gdy są one równomiernie rumiane. Powinno to potrwać około 30 minut, po zakończeniu wyjąć z ognia i zarezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
4
Gotować boczek: podczas gdy cebula są powoli gotowanie pokroić boczek w małych batonettes (1/8-calowe poprzeczne paski) na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Rozgrzać większą patelnię sauté na średnim i gdy patelnia jest gorąca dodać pokrojony boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Powoli podsmaż boczek, aż lekko chrupiący i wyjąć z patelni na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, rezerwy na później.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Gotować grzyby w wytopionym tłuszczu boczku: Julienne grzyby shiitake, a następnie dodać je do patelni, która ma teraz wytopiony tłuszcz boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać szczyptę soli i świeżego popękanego pieprzu do grzybów Shiitake, nie wstrząsać patelnią, ale niech grzyby brązowieją równomiernie z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Popękany PieprzPopękany Pieprz
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Po zrumienieniu delikatnie przerzucić grzyby i wyjąć z patelni na mniejszy talerz, zastrzegając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Brązowe fioletowe ziemniaki: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Fioletowy ZiemniakFioletowy Ziemniak
11
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i dodaj równomiernie pokrojone ziemniaki do gorącej patelni w jednej warstwie; upewnij się, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodać szczyptę płatków czerwonej papryki i dobrą szczyptę soli do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Nie ruszaj patelni, jest to bardzo ważne, aby ziemniaki były równomiernie brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Po 3-5 minutach, gdy są rumiane Odwróć ziemniaki i brązową drugą stronę, zmniejsz ogień do średnio niskiego, aby równomiernie ugotować ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
15
Dodaj kapary, cebulę, grzyby, boczek: gdy ziemniaki są dokładnie ugotowane, dodaj kapary i pozostaw na chwilę. Następnie połączyć karmelizowaną cebulę, grzyby, i boczek do dużej patelni z rumianymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Ponownie ogrzać na małym ogniu. Gdy gorące, wyłączyć ogień i udekorować posypką świeżo zerwanego estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn